Αναλγησία και πρόθεση φόνου καταλογίζουν στους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία του Άλκη: Σοκάρει το βούλευμα των δικαστών

Newsroom
Αναλγησία και πρόθεση φόνου καταλογίζουν στους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία του Άλκη: Σοκάρει το βούλευμα των δικαστών
Το σκεπτικό των δικαστών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και προκαλεί σοκ από τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Στο εδώλιο των κατηγορούμενων έχουν παραπεμφθεί και θα καθίσουν οι δώδεκα δράστες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και το σκεπτικό των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, έρχεται στο φως. Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει τις 182 σελίδες όπου περιγράφονται όσα έγιναν με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του 19χρονου φίλου του Άρη.

Την απανθρωπιά, την έλλειψη συναίσθησης του κακού που προκαλούσαν, την αναλγησία και την αγριότητα των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού περιγράφει το σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη, τα 12 άτομα τα οποία επιτέθηκαν στον Άλκη και τους δύο φίλους του, τους οποίους τραυμάτισαν.

Το βούλευμα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος με τίτλο «Εκλιπαρούσε να σταματήσουν, δεν ξέφυγε από τη μανία των δραστών», στην πρώτη σελίδα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει τίτλο: «Τους χτυπούσαν για περισσότερο από ένα λεπτό», φράση που περιέχεται στο βούλευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δικαστές θεωρούν ότι οι 12 είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και αυτό προκύπτει «από τα μέσα που επέλεξαν για την επίθεση, από το γεγονός ότι τα χτυπήματα ήταν επανειλημμένα και σφοδρά, από τα σημεία του σώματος στα οποία επέφεραν τα πλήγματα» και από άλλα στοιχεία, όπως το γεγονός ότι «ενώ ο Άλκης Καμπανός ήταν πεσμένος στο έδαφος και ζητούσε βοήθεια, οι κατηγορούμενοι εξακολουθούσαν να τον χτυπούν από κοινού και επανειλημμένα…».

Όπως εξηγούν οι δικαστές, το σχέδιο ήταν απολύτως οργανωμένο αφού κάποιοι εκ των δραστών άφησαν τα κινητά τους στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ενώ όσοι τα είχαν μαζί τους, μόλις εισήλθαν στην περιοχή Χαριλάου, στις 23.50 εκείνης της νύχτας, τα απενεργοποίησαν ώστε να μην είναι ευχερής ο εντοπισμός τους και η πορεία τους. Όταν λίγο αργότερα εντόπισαν την πενταμελή παρέα του Άλκη Καμπανού που καθόταν σε σκαλάκια πολυκατοικίας, τους περικύκλωσαν με τα αυτοκίνητα, «αποκλείοντας και τις δύο οδούς διαφυγής τους, με σκοπό αφενός μεν να τους αιφνιδιάσουν, αφετέρου δε να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους, αλλά και να αποτρέψουν πιθανή έλευση τρίτων ατόμων με αυτοκίνητα προς ενίσχυση των αμυνομένων».

Στο βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά η επίθεση σε βάρος του άτυχου Αλκη, στον οποίο οι κατηγορούμενοι επέφεραν επανειλημμένα και σφοδρά πλήγματα με μαχαίρια και δρεπάνι, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία. «Ο Αλκιβιάδης Καμπανός τούς εκλιπαρούσε να σταματήσουν, εκστομίζοντας τις φράσεις «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», χωρίς οι 12 δράστες που του επιτέθηκαν να σταματήσουν ούτε δευτερόλεπτο μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους.

«Εκλιπαρούσε για βοήθεια»

Ειδική μνεία γίνεται στην αγωνιώδη προσπάθεια του φίλου του Άλκη, Α.Β., να τον σώσει και να τον προστατεύσει από τα χτυπήματα. «Ακούστηκε ο Αλκιβιάδης Καμπανός να ζητάει βοήθεια και ο φίλος του επιχείρησε να πηδήξει από τα σκαλιά επάνω του, για να τον βοηθήσει και να τον προστατεύσει από τα χτυπήματα, όμως τον κράτησαν τρεις δράστες και ένας άλλος δράστης, ψηλός, του κατάφερε σφοδρό χτύπημα με λοστό στο κεφάλι, που του προκάλεσε ζάλη και τάση για λιποθυμία, και ένας ακόμη δράστης τον έπληξε με μαχαίρι στο δεξί πόδι». Λίγα λεπτά αργότερα, όταν η ομάδα των 12 αποχώρησε από το σημείο, ο Άλκης, με τη βοήθεια του φίλου του, έκανε λίγα βήματα και απώλεσε οριστικά τις αισθήσεις του.

Σαφής αθλητική αναφορά και οπαδικό υπόβαθρο της υπόθεσης καταγράφεται στο βούλευμα, καθώς «αφορμή για την επίθεση στάθηκε το γεγονός ότι νωρίτερα την ίδια μέρα οπαδοί του Άρη είχαν επιτεθεί σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι κατηγορούμενοι ρώτησαν τους άγνωστους νεαρούς σε ποια ομάδα ανήκουν και μετά τους επιτέθηκαν, μετέβησαν στην περιοχή της Χαριλάου, έδρα γηπέδου του Άρη, για να τελέσουν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις, ξεκίνησαν για την επίθεση από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, οργανωμένοι και οπλισμένοι και αφού είχαν προσκαλέσει και άλλους οπαδούς, ενώ πολλοί εκ των δραστών είχαν συμμετάσχει σε προγενέστερα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των εν λόγω ομάδων».

Πηγή: eleftherostypos.gr