Ασυνείδητοι πυροβολούν κατ’ επανάληψη με αεροβόλο γατάκια στα Χανιά

Newsroom
Ασυνείδητοι πυροβολούν κατ’ επανάληψη με αεροβόλο γατάκια στα Χανιά
Φιλοζωϊκή οργάνωση καταγγέλλει ολιγωρία από τις Αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης στα Χανιά, το τελευταίο διάστημα σημειώνονται πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς με αεροβόλο σε γατάκια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο ή για κάτι πιο οργανωμένο.

Όπως καταγγέλλει η φιλοζωϊκή οργάνωση: «Η προστασία των ζώων, Χανιά», και μεταδίδει η neakriti.gr, «πυροβολούν γατιά στο κέντρο της πόλης; Κι όμως, ναι. Το τελευταίο διάστημα έχουμε για ακόμα μία φορά πολλά περιστατικά πυροβολισμών ζώων σε διαφορετικές περιοχές της πόλης μας».

«Δεν ξέρουμε εάν πρόκειται για μεμονωμένο άτομο με ψυχοπαθητική προσωπικότητα ή για κάτι πιο οργανωμένο. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των συμπολιτών μας, καθώς, όπως γνωρίζουμε πλέον από πλήθος επιστημονικών δεδομένων, αυτού του είδους οι κατά συρροή κακοποιητές ζώων, σπάνια σταματούν στα ζώα. Επιπλέον κινδυνεύουν και άνθρωποι από «αδέσποτες» σφαίρες. Ελπίζουμε όσοι γνωρίζουν, συγκαλύπτουν ή και ενθαρρύνουν τέτοιου είδους άθλιες συμπεριφορές να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο πριν να είναι αργά» αναφέρει χαρακτηριστικά

«Το σημερινό περιστατικό. Βρέθηκε στο πεζοδρόμιο, σε κεντρικό σημείο της πόλης, ανίκανος να κουνηθεί, μία μπουκίτσα 5 μηνών. Τον μεταφέραμε στην κα Βαλυράκη και από τις ακτινογραφίες, διαπιστώθηκε ότι είναι πυροβολημένος με αεροβόλο. Μία σφαίρα, έχει καρφωθεί στη σπονδυλική του στήλη. Ο Bullet δεν πέθανε αλλά είναι πλέον ανάπηρος γιατί κάποιος αποφάσισε ότι δεν αξίζει να ζει. Θα χρειάζεται άδειασμα κύστης και περιμένουμε απάντηση, αν υπάρχει ελπίδα να ξαναπερπατήσει μετά από χειρουργείο» καταλήγει η καταγγελία.