Παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό ο πρώην παίκτης του Big Brother

Newsroom
Παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό ο πρώην παίκτης του Big Brother
Ο 30χρονος πρώην παίκτης του ριάλιτι Big Brother που κατηγορείται για βιασμό θα καθίσει τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα παραπέμπει σε δίκη τον πρώην παίκτη του Big Brother, Στηβ Μηλάτο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 21χρονης τουρίστριας στη Ρόδο στις 24/5/2022, παρά το γεγονός ότι η εισήγηση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου ήταν απαλλακτική.

Το δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», έκρινε ότι η 21χρονη δεν ήταν μεθυσμένη αλλά δεν ήταν συνηθισμένη στην κατανάλωση αλκοόλ και ότι η ποσότητα που κατανάλωσε ήταν αρκετή για να μειώσει τις αναστολές της και τη συνείδησή της, γεγονός που ο κατηγορούμενος γνώριζε και εκμεταλλεύτηκε.

Έκρινε επίσης ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διακατεχόταν από υπέρμετρο φόβο για τις αντιδράσεις του κατηγορουμένου, λόγω του ό,τι βρισκόταν σε μια ξένη χώρα και λόγω της υπέρτερης σωματικής του διάπλασης, σε συνδυασμό με το θυμωμένο και άγριο ύφος του κατά τη διάρκεια της συνουσίας και υπό το φόβο για τη σωματική της ακεραιότητα ή και τη ζωή της ακόμη.

Τονίζει ακόμη ότι κατά το τέλος της συνεύρεσης προσπάθησε να αντισταθεί ενεργά και του ζήτησε σχεδόν κλαίγοντας να επιστρέφει στις φίλες της. Επισημαίνεται ακόμη πως η μετέπειτα αντίδραση της, ήτοι η αναστάτωσή της και τα κλάματα προς τις φίλες της καθώς και η απόπειρα να αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκι στο μπάνιο αποτελούν σαφείς αντιδράσεις θυμάτων αντίστοιχων σεξουαλικών αδικημάτων, ανεξαρτήτως ηλικίας, προηγούμενης σεξουαλικής εμπειρίας και επιπέδου ακαδημαϊκής μόρφωσης.

Ο δικηγόρος του Στηβ Μιλάτου, Στέλιος Αλεξανδρής, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Super Κατερίνα» στον Alpha και υπερασπίστηκε τον πελάτη του. «Δεν φοβόμαστε τη δίκη σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν μπορείς να ποδοπατείς όχι μόνο το τεκμήριο της αθωότητας αλλά και την ίδια την ιατροδικαστική εξέταση, λέγοντας ότι η κοπέλα «πάγωσε», γι’ αυτό δέχθηκε τα όσα δέχθηκε. Όλα αυτά δεν συνάδουν με τον σύγχρονο νομικό τρόπο σκέψης».

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τα οποία θα παλέψουμε» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κύριος Αλεξανδρής, υπενθυμίζοντας πως ο πελάτης του βρίσκεται ελεύθερος με μία μικρή εγγύηση.