Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Δεν θα γίνουμε "σάκος του μποξ" του κάθε μπαχαλάκια στα γήπεδα»

Newsroom
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Δεν θα γίνουμε "σάκος του μποξ" του κάθε μπαχαλάκια στα γήπεδα»
Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πως η διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα μέτρα στα γήπεδα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Μέτρα Πολυτεχνείου – Επιφυλακή – Μέτρα στα γήπεδα».

Στην ανακοίνωση με αφορμή τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, γίνεται αναφορά και στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα γήπεδα τονίζουν μεταξύ άλλων πως: «δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω στοχοποιήση των αστυνομικών, πολλώ δε μάλλον δεν θα δεχτούμε από απόστρατους αξιωματικούς – υπαλλήλους των ΠΑΕ να «διατάζουν» τον τρόπο που θα εκτελούν υπηρεσία οι συνάδελφοί μας, ούτε θα επιτρέψουμε να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε «σάκο του μπόξ» πάνω στον οποίο θα εκτονώνεται ο κάθε μπαχαλάκιας, ο οποίος μεταβαίνει στο γήπεδο με σκοπό να δημιουργήσει έκτροπα και όχι να παρακολουθήσει τον αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

«Μέτρα Πολυτεχνείου – Επιφυλακή – Μέτρα στα γήπεδα

Εν όψει της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, ευελπιστούμε όπως όλα κυλήσουν ομαλά δίχως να υπάρξουν έκτροπα που θα αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Επιθυμία μας είναι όπως οι χιλιάδες συνάδελφοί μας που θα απασχοληθούν στα μέτρα, ώστε να προστατευθεί η περιουσία και η ζωή των συμπολιτών μας, να επιστρέψουν στις οικογένειές τους σώοι και αβλαβείς και οι χιλιάδες των διαδηλωτών να μην εμποδιστούν από τα ακραία εκείνα στοιχεία που ως μόνο στόχο έχουν το μπάχαλο.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας που θα εργαστούν στα αυριανά μέτρα του Πολυτεχνείου καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να διεκπαιρεώσουν, ενώ ως ένστολα μέλη της κοινωνίας δηλώνουμε ότι επιτέλους πρέπει η επέτειος του Πολυτεχνείου να τιμηθεί από χιλιάδες διαδηλωτών, χωρίς να μπορούν να την αμαυρώσουν θλιβερές μειοψηφίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της θα βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους όλων των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς της, ώστε να υπάρχει άμεσα καταγραφή όλων των προβλημάτων που τυχόν θα ανακύπτουν, προκειμένου σε συντρέχουσα περίπτωση να διαβιβαστούν στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προς επίλυση – αντιμετώπιση.

Επιπρόσθετα, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισκέφθηκε χθες 15/11/2022 το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ Εμμανουήλ στον οποίο θέσαμε ότι ανάλογα πάντοτε με την επικρατούσα κατάσταση, να αποδεσμεύσει έγκαιρα τις στατικές δυνάμεις, καθώς και τους συναδέλφους που θα βρίσκονται σε επιφυλακή στις έδρες των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ώστε να μην παρατηρηθεί εκ νέου το φαινόμενο άσκοπης παραμονής αστυνομικών μέχρι ακόμα και τα ξημερώματα!!! Επιπλέον, αναφέραμε στον κ. Γενικό ότι ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για την επιφυλακή για λόγους αποφυγής συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Προσέτι, θέσαμε με ζέση το πολύ σοβαρό ζήτημα της παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω στοχοποιήση των αστυνομικών, πολλώ δε μάλλον δεν θα δεχτούμε από απόστρατους αξιωματικούς – υπαλλήλους των ΠΑΕ να «διατάζουν» τον τρόπο που θα εκτελούν υπηρεσία οι συνάδελφοί μας, ούτε θα επιτρέψουμε να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε «σάκο του μπόξ» πάνω στον οποίο θα εκτονώνεται ο κάθε μπαχαλάκιας, ο οποίος μεταβαίνει στο γήπεδο με σκοπό να δημιουργήσει έκτροπα και όχι να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα μέτρα στα γήπεδα, καθώς και η παρουσία της Αστυνομίας σε αυτά. Για το λόγο αυτό το προσεχές χρονικό διάστημα θα απευθυνθούμε ως Ε.ΑΣ.Υ.Α., μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου επιτέλους οι Έλληνες Αστυνομικοί να εκτελούν υπηρεσία όπως αρμόζει και οφείλει να συμβαδίζει με τον επαγγελματικό τρόπο που εργάζονται οι Ευρωπαϊκές Αστυνομίες και οι χώρες που έχουν αστικό δημοκρατικό πολίτευμα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος».