H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον «ύποπτο» για τις πτήσεις τις Emirates: «Ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος του», τι συνέβη

Newsroom
H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον «ύποπτο» για τις πτήσεις τις Emirates: «Ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος του», τι συνέβη
Η καταγγελία που οδήγησε στην γιγαντιαία επιχείρηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τι συνέβη τελικά.

Αθώος είναι ο «ύποπτος» Τούρκος, για τον οποίο χτες (10/11) υπήρξε αναστάτωση για πτήσεις της Emirates και αρκετοί επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν.

Ο «ύποπτος» που αναζητούσαν βρισκόταν στο σπίτι του, όπως αποκάλυψε το Mega.

Ωστόσο και η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως: «Ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος του».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Το email και ο επιστήθιος φίλος του που τον «κάρφωσε»

Ένα e-mail προ ημερών στην αμερικανική πρεσβεία από πρόσωπο του περιβάλλοντος του 35ρονου Τούρκου υπηκόου, ήταν η αιτία να στηθεί όλο το σκηνικό με τα δύο αεροπλάνα της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας και θεωρείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από δυο ή τρία χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές αρχές τού είχαν χορηγήσει προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.