«Καθαριστές», οι... δικαστές των τσιγγάνων: Αναλυτικά πως γίνεται ένα διαζύγιο που ανακοινώνεται στο TikTok (vid)

Newsroom
«Καθαριστές», οι... δικαστές των τσιγγάνων: Αναλυτικά πως γίνεται ένα διαζύγιο που ανακοινώνεται στο TikTok (vid)
Η εξιστόρηση του πως γίνεται ένα διαζύγιο τσιγγάνων, έτσι όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία».

Τα τσιγγάνικα έθιμα έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια χάρη στο TikTok, καθώς οι Ρόμα είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα διαζύγια, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση να αποτελεί αυτό που είχε γίνει πριν από μερικές εβδομάδες και είχε απασχολήσει αρκετά τα ΜΜΕ. Δεν είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο να... παίζουν έτσι απλά 50.000 ευρώ, προκειμένου να χωρίσει ένα νεαρό ζευγάρι.

Ο Αντώνης Σρόιτερ στην χθεσινή εκπομπή του στον Alpha, ασχολήθηκε με αυτά, μιλώντας με τους ανθρώπους που φέρουν εις πέρας την όλη διαδικασία και έχουν τον τίτλο του «καθαριστή», τον Άλκη και τον Γιάννη.

Όπως εξήγησαν λοιπόν, όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει πως θέλει να χωρίσει, τους παίρνει τηλέφωνο και εκείνοι πηγαίνουν να συναντήσουν πρώτα αυτόν ή αυτή που επικοινώνησε μαζί τους πρώτα, προκειμένου να ακούσουν την άποψή του/ης. Το ίδιο γίνεται και με το άλλο μέλος της οικογένειας αμέσως μετά.

Όσον αφορά τους λόγους τώρα που λαμβάνεται η απόφαση του χωρισμού; Οτι υπήρξε τρίτο πρόσωπο, οτι ο ένας δεν δίνει σημασία στον άλλον, οτι δεν φροντίζει για να υπάρχουν τα απαραίτητα στο σπίτι κ.α.

Στη συνέχεια, αφού καταλήξουν ποιος έχει το δίκιο, βάζουν και βλέπουν το CD από τον γάμο, προκειμένου να δουν πόσα λεφτά πήρε ως δώρο αυτός που είχε άδικο. Αυτό το ποσό λοιπόν πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση στην άλλη πλευρά για το διαζύγιο, ενώ στη συνέχεια και αφού έχει ανακοινωθεί μέσω TikTok το διαζύγιο, η πεθερά καίει τα ρούχα του γαμπρού και της νύφης.