Αρναούτογλου και Μαρουσάκης απάντησαν για την EVA που δεν ήταν τόσο δυνατή: «Που τρομοκρατηθήκατε;» (vid)

Newsroom
Αρναούτογλου και Μαρουσάκης απάντησαν για την EVA που δεν ήταν τόσο δυνατή: «Που τρομοκρατηθήκατε;» (vid)
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε τους λόγους που η κακοκαιρία EVA δεν έφτασε τόσο αγριεμένη στη χώρα μας, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου απάντησε σε όσους υπονόησαν ότι «τρομοκράτησε» με τις προβλέψεις του.

Έξω έπεσαν οι προβλέψεις για την σφοδρότητα που θα χτυπούσε η κακοκαιρία EVA την χώρα μας, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Η κακοκαιρία EVA «χτύπησε» με έντονα φαινόμενα την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, όμως η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να είναι μικρής διάρκειας, σε σχέση με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Εξηγώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τον λόγο για τον οποίο η κακοκαιρία EVA δεν έφτασε στη χώρα μας τόσο «αγριεμένη» όσο αναμενόταν, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία, όπως είδαμε και από την Ιταλία. Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία».

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος: «Όταν έφτασε εδώ η κακοκαιρία, την είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Στη συνέχεια όμως, το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Όσον αφορά τα νησιά, επεσήμανε πως στις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, συνολικά καταγράφηκαν 7.500 κεραυνοί, ενώ έπεσαν 80 τόνοι νερού στην Πέλλα. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος όγκος νερού στο νομό Αττικής καταγράφηκε στην Ελευσίνα (60mm), στο Χαϊδάρι (55mm) και στον Κορυδαλλό (52mm).

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, απάντησε σε όσους υπονοούν ότι τους «τρομοκράτησε» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο στη χώρα, αφού τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ πιο ήπια από ό,τι προβλεπόταν από τους μετεωρολόγους.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαβ/κύριακου.

Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!».