Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Επικίνδυνα φαινόμενα», σε ποιες περιοχές και μέχρι πότε (vid)

Newsroom
Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Επικίνδυνα φαινόμενα», σε ποιες περιοχές και μέχρι πότε (vid)
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας.

Η κακοκαιρία «EVA» σφυροκοπά αρκετά μέρη της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει, μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα.

Ωστόσο η ΕΜΥ εξέδωσε και νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο προειδοποιεί για την κακοκαιρία και αναφέρει πως θα κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (7/11).

Το δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “EVA” και το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται στη χώρα μας σήμερα Κυριακή και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (7/11). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.