Ινδία: Τεράστιο τοξικό νέφος «σκέπασε» το Νέο Δελχί (vid)

Newsroom
Ινδία: Τεράστιο τοξικό νέφος «σκέπασε» το Νέο Δελχί (vid)
Τεράστια προβλήματα ρύπανσης αντιμετωπίζει το Νέο Δελχί καθώς ένα πυκνό σύννεφο αιθαλομίχλης έχει καλύψει την πρωτεύουσα της Ινδίας.

Κάτω από ένα πυκνό και τοξικό νέφος βρίσκεται το Νέο Δελχί. Η πρωτεύουσα της Ινδίας με τα 20 εκατομμύρια κατοίκους έχει σκεπαστεί για τρίτη ημέρα από το νέφος της αιθαλομίχλης που μειώνει την ορατότητα και δυσκολεύει την αναπνοή.

Σύμφωνα με το megatv, υπάρχει υπερβολική ρύπανση. «Αντιμετωπίζουμε δυσκολία στην αναπνοή, τα μάτια μας ερεθίζονται. Εάν οι άνθρωποι της ηλικίας μας αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις, πρέπει να είναι ακόμη πιο ενοχλητικό για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους» λέειι κάτοικος.

Τα δημοτικά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω του νέφους που προκαλείται από σωματίδια σκόνης που έχουν παγιδευτεί κοντά στο έδαφος λόγω της άπνοιας.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω, και αν είναι αναγκαίο να φορούν μάσκες.

Οι περισσότερες εργασίες κατασκευής και κατεδάφισης έχουν σταματήσει και οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητα, να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν και να μειώσουν τη χρήση άνθρακα και καυσόξυλων.

Δεκάδες οχήματα του Δήμου ψεκάζουν ολόκληρες περιοχές με νερό για να καταλαγιάσουν την σκόνη.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα βρίσκεται στην κατηγορία σοβαρή στο Νέο Δελχί που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπει αλματώδη αύξηση της ρύπανσης καθώς οι αγρότες στις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα καίνε τα χωράφια τους για να τα καθαρίσουν και να ετοιμαστούν για την σπορά.