H στιγμή που Ουκρανός στρατιώτης πετάχτηκε από την κρυψώνα του για να διαλύσει με πύραυλο ένα διερχόμενο ρωσικό άρμα (vid)

Newsroom
 H στιγμή που Ουκρανός στρατιώτης πετάχτηκε από την κρυψώνα του για να διαλύσει με πύραυλο ένα διερχόμενο ρωσικό άρμα (vid)
«Κάθε μέρα, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων διακινδυνεύουν τη ζωή τους, επιδεικνύουν θάρρος και ηρωισμό και βήμα προς βήμα απελευθερώνουν τη χώρα μας» δήλωσαν Ουκρανικές Δυνάμεις.

Απίστευτο υλικό από drone αποκάλυψε τη στιγμή που ένας γενναίος Ουκρανός αλεξιπτωτιστής πετάχτηκε από την κρυψώνα του για να αφανίσει ένα διερχόμενο ρωσικό άρμα με κατευθυνόμενο πύραυλο από απόσταση μόλις ενός μέτρου.

Το τεθωρακισμένο όχημα, ένα από τα σύγχρονα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80, κινούνταν κατά μήκος μιας χωμάτινης διαδρομής που ήταν γεμάτη δασικές εκτάσεις - τέλεια κρυψώνα για τους Ουκρανούς καταδρομείς που καραδοκούσαν.

Καθώς περνούσε από μια συγκεκριμένη σειρά δέντρων, ένας Ουκρανός στρατιώτης πετάχτηκε από την κάλυψη, έβαλε στον ώμο το όπλο του - έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο - και έριξε μία μόνο βολή.

Το έκανε αυτό ακόμη και όταν ένα άλλο ρωσικό άρμα που καθόταν σε απόσταση βολής φαινόταν να έχει την κάννη του στραμμένη απευθείας προς την ουκρανική θέση.

Μέσα σε μια στιγμή, ο πύραυλος προσέκρουσε στο διερχόμενο άρμα και το διέλυσε μέσα σε ένα σύννεφο φωτιάς και λευκού καπνού.

Το χτυπημένο όχημα συνέχισε αρχικά να κυλάει αργά προς τα εμπρός, ίσως κατεστραμμένο. Όμως λίγα λεπτά αργότερα, το τεθωρακισμένο άρμα ξέσπασε σε μια σειρά από εκρήξεις καθώς τα πυρομαχικά στο εσωτερικό του έπιασαν φωτιά.

Το βίντεο δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα από την 95η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης των Ουκρανικών Αεροπορικών Δυνάμεων, μαζί με μια ανακοίνωση που αναφέρει: «Ένα μαχητικό του 1ου Τάγματος Αεροπορικής Επίθεσης της 95ης ξεχωριστής Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης κατέστρεψε ένα εχθρικό άρμα από κοντινή απόσταση.Κάθε μέρα, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων διακινδυνεύουν τη ζωή τους, επιδεικνύουν θάρρος και ηρωισμό και βήμα προς βήμα απελευθερώνουν τη χώρα μας από τους Ρώσους εισβολείς.

Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις Δυνάμεις Αεροπορικής Επίθεσης! Μαζί για τη νίκη!»