Ο Βρετανός «Ράμπο» που πολεμάει στην Ουκρανία και.. δεν τον «ρίχνει» κάτω τίποτα (vid)

Newsroom
Ο Βρετανός «Ράμπο» που πολεμάει στην Ουκρανία και.. δεν τον «ρίχνει» κάτω τίποτα (vid)
Βρετανός στρατιώτης επιβίωσε από πολλαπλούς πυροβολισμούς των ρωσικών δυνάμεων και «έπεσε» μόνο μετά από έκρηξη πυραύλου που έσκασε δίπλα του.

Ο 40χρονος Shareef Amin, ο οποίος υπηρέτησε εννέα χρόνια στο θρυλικό 1ο Τάγμα «The Rifles» της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων δύο περιοδειών στο Αφγανιστάν, τραυματίστηκε πριν από δύο εβδομάδες ενώ βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή βαθιά πίσω από τις ρωσικές εχθρικές γραμμές.

Ο Amin και η μονάδα του εντοπίστηκαν από τους Ρώσους. Ενώ στην αρχή δέχθηκαν αρκετά πυρά, στη συνέχεια δέχθηκαν ανελέητους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να φέρει τραύματα από σφαίρες, διατρήσεις και στους δύο πνεύμονες και θραύσματα μέσα και στα τέσσερα άκρα του.

Παρά τα φρικτά τραύματα, ο Βρετανός «Ράμπο» διασώθηκε από τους συντρόφους του και αψηφώντας τις προσδοκίες των γιατρών άρχισε να περπατάει ξανά, αν και έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αίσθησης στο δεξί του χέρι και πόδι.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου του, ο Amin είπε πώς πήγε στην Ουκρανία σχεδόν αμέσως μόλις ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο και αρχικά παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά, καθώς οι μάχες κορυφώνονταν, άρχισε να χρησιμοποιεί τις δεξιότητες που είχε μάθει στον βρετανικό στρατό για να εκπαιδεύει τους Ουκρανούς, πριν τελικά καταταγεί και ο ίδιος ως στρατιώτης.

Στη συνέχεια, ο Amin και η μονάδα του δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά στρατεύματα ενώ περιπολούσαν στα μέτωπα πριν από δύο εβδομάδες.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του:

«Ήμασταν κράνος με κράνος, χέρι με χέρι, καθώς οι σφαίρες του ρωσικού πυροβολικού έπεφταν βροχή. Το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι άκουσα αυτό το πανίσχυρο γδούπο. Ένιωσα σαν κάποιος να με είχε σύρει κάτω από τη γη. Απλά είδα κόκκινο. Το σώμα του συντρόφου μου έπεσε σαν κουρέλι και προσγειώθηκε πάνω μου.

Σε εκείνο το σημείο ήξερα ότι είχα χτυπηθεί. Σκέφτηκα, «Είμαι νεκρός εδώ. Εδώ είναι που πεθαίνω». Έτσι το αποδέχτηκα».

Amin θυμάται ότι φώναξε σε έναν άλλο σύντροφο, τον Oleh Shumov, γνωστό ως «Sham», για να του πει ότι ήταν ακόμα ζωντανός και χρειαζόταν βοήθεια.

Περιέγραψε πώς, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσαν να δέχονται πυρά, ο Sham πήδηξε από το δικό του όρυγμα και έσυρε το σώμα του μακριά.