Αστυνομικός στα Χανιά περνούσε τυχαία και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν με μήλο: «Δεν μπορούσα να πάρω αέρα»

Newsroom
Αστυνομικός στα Χανιά περνούσε τυχαία και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν με μήλο: «Δεν μπορούσα να πάρω αέρα»
Όταν την είδαν οι συνάδελφοί της, νόμιζαν ότι είχε πάθει εγκεφαλικό.

Ως από μηχανής θεός έδρασε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σώζοντας μια γυναίκα από πνιγμό και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) κοντά στο αστυνομικό μέγαρο, όπως διηγήθηκε η ίδια η Χανιώτισσα η οποία είναι υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης.

«Έτρωγα ένα μήλο και κάποια στιγμή νιώθω ότι ένα κομμάτι μου έχει κάτσει στον λαιμό. Άρχισα να πνίγομαι, δεν μπορούσα να πάρω αέρα, ούτε να το βγάλω», είπε η γυναίκα.

Οι συνάδελφοί της σάστισαν, καθώς έμοιαζε σαν να είχε πάθει έμφραγμα, ενώ η ίδια δεν μπορούσε να μιλήσει. Κατάφερε όμως να βγει έξω στον δρόμο, ενώ οι γύρω άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια.

Εντελώς τυχαία, εκείνη τη στιγμή περνούσε απ’ έξω με το αυτοκίνητό του ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά άκουσε τις φωνές και σταμάτησε για να βοηθήσει. Κάποιοι ακόμα περαστικοί έτρεξαν επίσης.

Ο ίδιος ο αστυνομικός είπε στο zarpanews.gr πως όλα έγιναν εντελώς απότομα: «Ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά πετάχτηκε μια πεζή στον δρόμο μαζί με δύο άτομα ακόμα που φώναζαν βοήθεια, λέγοντας ότι είχε πάθει έμφραγμα και πως ζαλίζεται. Εγώ όμως κατάλαβα ότι πνιγόταν, δεν ήταν έμφραγμα».

«Κατάλαβε ότι πνιγόμουν και με χτύπησε στο διάφραγμα δύο φορές. Με το δεύτερο χτύπημα, το μήλο πετάχτηκε έξω και πήρα αέρα», ανέφερε η Χανιώτισσα.