Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την μη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων βίασαν την 12χρονη (vid)

Newsroom
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την μη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων βίασαν την 12χρονη (vid)
Η κοινή γνώμη απαιτεί δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, όμως για να γίνει κάτι πρέπει να γίνει συγκεκριμένη διαδικασία.

Την απάντηση στο γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ηλία Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη, έδωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Η Κωνσταντία Κασογλίδη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, εξήγησε γιατί παραμένουν ακόμα κρυφά τα στοιχεία των τριών συγκεκριμένων κατηγορούμενων.

«Θα ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους τρεις δράστες η ίδια διαδικασία. Μόλις δοθεί η άδεια από τον εισαγγελέα, θα υπάρξει η δημοσιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την πορεία των ερευνών, τόνισε: «Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, ενημερώνει κάθε φορά την Ανακρίτρια για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο τέλος και να συλληφθούν οι δράστες».

Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε: «Δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιδί, και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, παρακολουθούν τηλεόραση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι λέγεται για την οικογένειά τους. Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι ψυχολόγοι που λαμβάνουν τις καταθέσεις και τα στηρίζουν, προσπαθούν να συμμετέχει όσο το δυνατόν λιγότερο ένα παιδί στη διαδικασία. Μέχρι και το σημείο που τελείωσε η προανάκριση, και έφυγε η δικογραφία από την Αστυνομία δεν υπήρξε διαρροή στοιχείων. Από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι πρώτοι μάρτυρες, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, διαρκώς βγαίνουν στοιχεία που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανένας πολίτης».