Καταγγελία για δασκάλα «καρατέκα» στη Λέσβο: «Έβαλε κόκκινο πιπέρι και στη συνέχεια σελοτέιπ στο στόμα μαθητή»

Newsroom
Καταγγελία για δασκάλα «καρατέκα» στη Λέσβο: «Έβαλε κόκκινο πιπέρι και στη συνέχεια σελοτέιπ στο στόμα μαθητή»
Άνω κάτω έχει γίνει η Λέσβος με μια καθηγήτρια αγγλικών, την οποία έχουν καταγγείλει μαθητές και γονείς για την βίαιη συμπεριφορά της.

Σοβαρές καταγγελίες για την συμπεριφορά μιας καθηγήτριας αγγλικών έχουν κάνει γονείς και μαθητές στη Λέσβο. Οι καταγγελίες έχουν ξεκινήσει από το 2018, αλλά δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα μέσα στο σχολείο.

Τα παιδιά υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές, με μηνύματα πολλές φορές και για τους γονείς τους, που έχουν κινηθεί ώστε να φύγει από το σχολείο. Φέρεται μάλιστα να τους έχει πει, πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε και πως δέρνει αν χρειαστεί.

Η εφημερίδα «Στο Νησί» φέρνει στο φως σήμερα μία καταγγελία Συλλόγου Γονέων της Λέσβου το μακρινό 2018, όπου αναφέρεται ότι η ίδια καθηγήτρια σε μαθητή της Γ΄ Δημοτικού «έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα» του και «λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ». Παρόλα αυτά, η εκπαιδευτικός παρέμεινε στη θέση της και σύμφωνα με νέες καταγγελίες, φέτος, έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί τους γονείς μαθητών της, που έχουν ζητήσει να απομακρυνθεί από το σχολείο. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, τους λέει πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε.

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» λέει μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου που τόλμησε τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως. Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά βλέπουν καθ’ ύλην αρμόδιους, μερίδα διευθυντών σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι».