Πήγε την πρώην σύντροφό του στο δικαστήριο επειδή δεν του επέστρεφε το μονόπετρο: Της ζήτησε αποζημίωση

Newsroom
Πήγε την πρώην σύντροφό του στο δικαστήριο επειδή δεν του επέστρεφε το μονόπετρο: Της ζήτησε αποζημίωση
Άδοξο τέλος είχε, όπως φάνηκε, αυτή η ιστορία αγάπης με τους πρώην συντρόφους να φτάνουν στα δικαστήρια.

Μια πρωτότυπη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 4 Αυγούστου του 2022 όπου άντρας ζήτησε μέσω αγωγής που κατέθεσε την επιστροφή του μονόπετρου διαμαντένιου δακτυλιδιού που έδωσε στην κοπέλα του ως αντάλλαγμα υπόσχεσης γάμου, σύμφωνα με το sigmalive.gr.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο της κοπέλας: «Ο Ενάγοντας με αγωγή που κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αξίωνε την επιστροφή του μονόπετρου διαμαντένιου δακτυλιδιού που έδωσε στην Εναγόμενη ως αντάλλαγμα υπόσχεσης γάμου συνεπεία διάρρηξης υπόσχεσης γάμου από την τελευταία και, διαζευτικά, την επιδίκαση προς όφελος του αποζημίωσης ύψους €2.500, το οποίο αποτελεί την αγοραία αξία του δακτυλιδιού».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αγωγή.

Η απόφαση του Δικαστηρίου

1. Από τις πρόνοιες των άρθρων 2 και 26 Α του Κεφ. 149 προκύπτει ότι, ως αποτέλεσμα νομοθετικής ρύθμισης, σύμβαση η οποία αφορά περιουσία, η οποία δίδεται από τον ένα μέλλοντα σύζυγο στον άλλο, με αντάλλαγμα την τέλεση γάμου είναι άκυρη.

2. Το γεγονός ότι η πρόταση γάμου του Ενάγοντα και το δακτυλίδι έτυχαν της αποδοχής της Εναγόμενης, δεν μπορεί να κριθεί ότι δημιούργησε υποχρέωση τέλεσης γάμου μεταξύ τους με αντάλλαγμα το δακτυλίδι που δόθηκε.

3. Το δακτυλίδι δεν μπορεί να κριθεί ότι δόθηκε στην Εναγόμενη ως δωρεά υπό όρο ή οποιαδήποτε επιφύλαξη και κατά συνέπεια ούτε η διαζευτική αξίωση του Ενάγοντα στην βάση των αρχών περί αδικαιολόγητου πλουτισμού μπορεί να πετύχει.

Την Εναγόμενη εκπροσώπησε το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Χριστάκη Ν. Ματθαίου εκπροσωπούμενο από τους Χριστάκη Ν. Ματθαίου και Ναυσικά Γρηγορίου.