Προκλητικός ο Μίχος στην κατάθεσή του: «Γνώριζα την ηλικία της, είχα ξεχάσει το όπλο σε συρτάρι»

Newsroom
 Προκλητικός ο Μίχος στην κατάθεσή του: «Γνώριζα την ηλικία της, είχα ξεχάσει το όπλο σε συρτάρι»
Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα ανέφερε ο Ηλίας Μίχος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Προκαλούν τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος παραδέχθηκε πως γνώριζε την ηλικία της 12χρονης στον Κολωνό και ότι βρισκόταν ερωτικά μαζί της. Το protothema.gr φέρνει στην επιφάνεια τι υποστήριξε ο ίδιος μέσα από τη δικογραφία.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στην 12χρονη λέγοντας ότι του έστελνε συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο και πως τον πίεζε για να βρίσκονται.

Στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς ο Ηλίας Μιχος είπε τα εξής: «Αποδέχομαι, ότι είχα βρεθεί ερωτικά με την ανήλικη. Οι συνευρέσεις μας ήταν με τη συναίνεση της. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Πριν αρχίσουμε να συνευρισκόμαστε ερωτικά μου είχε πει ότι συνευρίσκεται με άλλους έναντι αμοιβής και ότι πήγαινε σε ραντεβού και έπαιρνε 50€ και 100 €. Δεν αποδέχομαι τον βιασμό. Την ήξερα γιατί ψώνιζε η οικογένεια της στο μαγαζί. Η μητέρα της ψώνιζε στο μαγαζί αλλά άφηνε χρέη. Ο πατέρας της κοπέλας μπαινόβγαινε στη φυλακή για ναρκωτικά. Είχα βάλει τη μητέρα της να δουλεύει καθαρίστρια στο μαγαζί για να καλύψει το χρέος. Με τη μικρή συνευρεθήκαμε τέσσερις με πέντε φορές συνολικά από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, στο μαγαζί και μια φορά στο σπίτι μου. Από την αρχή η μικρή μου έστειλε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Η μητέρα της μου είχε πει να σβήσω ό,τι βίντεο και φωτογραφίες έχω γιατί το έμαθε η θεία της και θα το πει στη γειτονιά. Μάλιστα ζητούσε και από τη σύζυγό μου χρήματα για να μην τα πει όλα στη γειτονιά. Μου ζητούσε 100€ να πηγαίνω σε φάκελο στο φούρνο για να μην με διασύρει τα οποία και πήγαινα. Έδωσα συνολικά στην μητέρα της 300 ευρώ σε τρεις δόσεις. Η μητέρα της πιστεύω ότι θα ήξερε γιατί όταν ρώτησα τη 12χρονη τι λες στην μητέρα σου όταν γυρνάς το βράδυ στο σπίτι και της δίνεις 50€, μου έλεγε ότι έλεγε στην μάνα της ότι φροντίζει μια γιαγιά.

Έχω μάρτυρα που έχει δει την 12χρονη να μου παίρνει το κινητό και να το έχει συνέχεια στο χέρι της. Κάποια στιγμή λέω τι συμβαίνει, έβαλα κωδικό στο κινητό αλλά το είδε και το ξεκλείδωνε και το χρησιμοποιούσε πάλι. Μετά χρησιμοποιούσε και το σταθερό του μαγαζιού. Είχε ταυτόχρονα και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούσε. Από τον Αύγουστο που έβαλα πιο δύσκολο κωδικό δεν το ξανάχρησιμοποίησε. Μια φορά μέσα στον Ιούλιο μου είπε να της δώσω 10€ να συμπληρώσει 50€ γιατί είχε τα 40€ μόνο επάνω της για να τα δώσει στη μαμά της και να κοιμηθεί σε μία φίλη της. Μου είπε για αυτά τα 10€ θα σου κανω ό,τι θες αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα, ούτε έγινε κάτι. Άλλη φορά μου είπε να της δώσω 50€ για να δώσει στην μητέρα της και να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε.

Μου έστελνε συνεχεία φωτογραφίες και βίντεο. Μου έστειλε μηνύματα να πω στην μητέρα της ότι την θέλω στο μαγαζί για δουλειά και να έρχεται στο μαγαζί, γιατί τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Για το όπλο που βρέθηκε υπάρχει άδεια κυκλοφορίας. Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν είμαι συλλέκτης και κατά καιρούς πάω και στο Μοναστηράκι να ψωνίσω διάφορα πράγματα και έρχονται οι πλανόδιοι στο μαγαζί και μου φέρνουν διάφορα πράγματα. Ένα άλλο όπλο που βρέθηκε μινιατούρα το είχα πάρει από έναν Σύρο το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει μέσα σε ένα συρτάρι. Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Θέλω να πω ότι ως προς τις λοιπές κατηγορίες θα κάνω χρήση του δικαιώματος σιωπής. Το συγκατηγορούμενό μου τον κ. Σοφιανίδη Ιωάννη δεν το γνωρίζω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».