Αδιανόητο περιστατικό στο Βόλο: Πατέρας τσακώθηκε με το γιο του και τον μαχαίρωσε

Newsroom
Αδιανόητο περιστατικό στο Βόλο: Πατέρας τσακώθηκε με το γιο του και τον μαχαίρωσε
Ένα αδιανόητο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Βόλο, όταν πατέρας και γιος ενεπλάκησαν σε καβγά, με τον πρώτο να μαχαιρώνει τελικά στο χέρι το γιό του.

Στο αυτόφωρο των δικαστηρίων του Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα(19/10) πατέρας και γιος μετά από καυγά στο σπίτι του τελευταίου, όπου διαμένουν και οι δύο, με τον πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να καταλήγει να τραυματίσει τον γιο του με μια μαχαίρι στο χέρι.

Σύμφωνα με το newspaper.gr, όλα ξεκίνησαν με τον πατέρα να βρίζει βαριά την πρώην σύζυγό του, και μητέρα του νεαρού, η οποία διαμένει αλλού, σε συγγενικό της σπίτι. Στην συνέχεια η κατάσταση κλιμακώθηκε, με τον πατέρα να αρπάζει μαχαίρι από την κουζίνα και να το στρέφει εναντίον του παιδιού του. Ο νεαρός στην προσπάθειά του να αποφύγει το χτύπημα τραυματίστηκε στο χέρι. Στην συνέχεια, ο πατέρας, βγήκε για να ζητήσει βοήθεια από γειτονικό σπίτι.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο πατέρας υποστήριξε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς και ο γιος του είναι εκείνος που πρώτος τον χτύπησε στο κεφάλι και εν συνεχεία, όταν ο ίδιος αναζήτησε βοήθεια εκτός σπιτιού, αυτοτραυματίστηκε με σκοπό να τον στοχοποιήσει.

Αν και στην αρχική του κατάθεση είχε αναφέρει ότι ο γιος του του επιτέθηκε πρώτος κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς ψαλίδι, ενώπιον της εισαγγελίας παραδέχτηκε πως τέτοιο αντικείμενο δεν χρησιμοποιήθηκε. Όσο για τα χτυπήματα που υποστήριξε πως δέχτηκε στο κεφάλι, δεν βρέθηκαν πάνω του τραύματα που να αποδεικνύουν σωματική βία.

Μάρτυρας στο παραπάνω σκηνικό υπήρξε στενός φίλος του γιου, ο οποίος επιβεβαίωσε την επίθεση του πατέρα, σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Δεν πρέπει να μένουν μαζί» σχολίασε.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του νεαρού έχουν υπάρξει ή και είναι ακόμα χρήστες ουσιών, ενώ ο νεαρός βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, κάνοντας προσπάθεια να καλυτερεύσει την ζωή του.

Τελικά, ο γιος κρίθηκε αθώος, ενώ ο πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών και πρόστιμο 690 ευρώ, ποινή οποία αναστέλλεται υπό τον όρο να μετακομίσει άμεσα σε άλλη οικία.