Ο Bono των U2 αποκαλύπτει: «Ο IRA απειλούσε να με σκοτώσει και να απαγάγει τα παιδιά μου»

Newsroom
Ο Bono των U2 αποκαλύπτει: «Ο IRA απειλούσε να με σκοτώσει και να απαγάγει τα παιδιά μου»
Σε συνέντευξη του ο γνωστός τραγουδιστής των U2 αποκάλυψε τις απειλές που έχει δεχθεί τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, από τον IRA αλλά και Ιρλανδούς γκάνγκστερ.

Την 1η Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματά του frontman των U2 Bono. Στο βιβλίο του «Surrender: 40 Songs, One Story», ο Ιρλανδός πασίγνωστος καλλιτέχνης αποκαλύπτει τις απειλές θανάτου που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι οποίες τον έφεραν σε σύγκρουση με τον IRA.

Μιλώντας σε συνέντευξη που έδωσε στους Times, o Bono ανέφερε ότι οι αστυνομικές αρχές τον είχαν προειδοποιήσει πως η σύζυγός του, Ali, ήταν πιθανόν στόχος του IRA.Στη συνέχεια ο πατέρας τεσσάρων παιδιών ισχυρίστηκε ότι «ο αρχηγός του IRA στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του και ότι έχει βάλει ανθρώπους να παρακολουθούν τα σπίτια μας για αρκετούς μήνες», προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι του εν λόγω γκάνγκστερ είχαν «περικυκλώσει τα σπίτια μας» για αρκετούς μήνες και είχαν «καταστρώσει ένα πολύπλοκο σχέδιο».

Ένα άλλο σοκαριστικό περιστατικό που είχε ζήσει στη σκηνή στην Αριζόνα τη δεκαετία του 1980, αφηγήθηκε ο Bono, αυτή τη φορά σε φεστιβάλ βιβλίου.

Πριν από την εκτέλεση της επιτυχίας τους «Pride», ένας φόρος τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, το συγκρότημα είχε δεχτεί πυρά επειδή μίλησε εναντίον της αντίστασης του τότε κυβερνήτη να καθιερωθεί ημέρα μνήμης για τον Αμερικανό αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων.

Όπως είπε ο Bono τους απείλησαν ανοιχτά ότι θα τους σκοτώσουν πριν προλάβουν να τελειώσουν το τραγούδι, αν τολμούσαν να τραγουδήσουν εκείνο τον στίχο που περιγράφει λεπτομερώς τον πυροβολισμό του Κινγκ.

Για το συγκεκριμένο «σκηνικό» ο Ιρλανδός τραγουδιστής είχε πει παλιότερα: «Είδα τον εαυτό του ως Μεσσία και τραγούδησα τον συγκεκριμένο στίχο. Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Υπήρχε πιθανότητα να δολοφονηθώ. Στη συνέχεια άνοιξε τα μάτια μου και διαπίστωσα ότι ο μπασίστας του συγκροτήματος, Adam Clayton, είχε σταθεί ευθεία μπροστά μου καθ' όλη τη διάρκεια του στίχου για να με προστατεύσει από τυχόν πυροβολισμούς από το πλήθος.