Ο απατεώνας της χρονιάς: Της είπε ότι ήταν Ρώσος αστροναύτης και της έταξε γάμο αν χρηματοδοτούσε την επιστροφή του στη Γη

Newsroom
Ο απατεώνας της χρονιάς: Της είπε ότι ήταν Ρώσος αστροναύτης και της έταξε γάμο αν χρηματοδοτούσε την επιστροφή του στη Γη
Της συστήθηκε ως «Ρώσος αστροναύτης» που χρειαζόταν χρήματα για να επιστρέψει στη Γη.

Θύμα μιας απίστευτης απάτης έπεσε μια γυναίκα στην Ιαπωνία από έναν άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως Ρώσος αστροναύτης. Η Γιαπωνέζα πίστεψε ότι ο άντρας που γνώριζε θα την παντρευόταν όταν θα επέστρεφε στη Γη, αρκεί βέβαια να χρηματοδοτούσε το ταξίδι του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TV Asashi, ο απατεώνας γνώρισε την 65χρονη Γιαπωνέζα στο Instagram τον περασμένο Ιούνιο και η επικοινωνία τους έγινε συχνά, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια διαδικτυακή σχέση.

Στα μηνύματα της είπε ότι εργαζόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ στο προφίλ του είχε ανεβάσει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα, προκειμένου να γίνει πιο πειστικός.

Αστροναύτης

Η επαφή τους έγινε ακόμα πιο συχνή μέσω μιας ιαπωνικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Έτσι δεν άργησε και η μέρα που της έκανε πρόταση γάμου και της υποσχέθηκε να ζήσουν μαζί όταν θα επέστρεφε από το διάστημα. «Θέλω να ζήσω στην Ιαπωνία μαζί σου. Το να το πω 1000 φορές δεν είναι αρκετό, αλλά θα συνεχίσω να στο λέω. Σε αγαπώ», της έγραψε.

Αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, προχώρησε στο τελευταίο βήμα του σχεδίου του, ζητώντας από την 65χρονη χρήματα προκειμένου να επιστρέψει στη Γη. Υποτίθεται ότι τα χρήματα τα χρειαζόταν για την αγορά ενός πυραύλου που θα τον μετέφερε στην Ιαπωνία.

Η 65χρονη τον πίστεψε και του έδωσε 25.000 λίρες. Ωστόσο, ο απατεώνας άρχισε να γίνεται πιο απαιτητικός στην πορεία και αυτό της κίνησε τις υποψίες. Έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία ξεσκέπασε την ερωτική απάτη. Παρόλα αυτά οι 25.000 λίρες είχαν γίνει «φτερά»...