Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του θρυλικού μπαρ «Au Revoir» στην Πατησίων

Newsroom
 Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του θρυλικού μπαρ «Au Revoir» στην Πατησίων
Ο κύριος Λύσανδρος, ιδιοκτήτης του θρυλικού μπαρ «Au Revoir» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού μπαρ «Au Revoir» στην Πατησίων.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω του facebook όπου στην επίσημη σελίδα του μπαρ αναρτήθηκε το λιτό μήνυμα: «To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως».

Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου άνοιξε μαζί με τον αδερφό του Θόδωρο το μπαρ στην Πατησίων στα τέλη της δεκαετίας του 50. Στην ξύλινη μπάρα του έπιναν ποτά επί δεκαετίες χιλιάδες Αθηναίοι και επισκέπτες με τον κύριο Λύσανδρο να βρίσκεται πίσω από αυτή και να τους σερβίρει.

Το μπαρ «Au Revoir» άνοιξε την πόρτα του το Μάρτιο του 1958 και από τότε δεν την έκλεισε ποτέ. Για τους πιστούς, τα δύο αδέλφια, Λύσανδρος και Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ήταν οι οινοπνευματικοί ηγέτες της νυχτερινής Αθήνας, ενώ η μπάρα του εμβληματικού μπαρ λειτουργεί σαν ιερός τόπος συνάντησης και εξομολόγησης.

Το «Au Revoir» φιλοτεχνήθηκε από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, έναν από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της σύγχρονης Ελλάδας σύμφωνα με τα πρότυπα της γαλλικής αισθητικής. Ο Προβελέγγιος ήταν για τον Λύσανδρο και τον Θόδωρο όχι μόνο ο δημιουργός του μπαρ, αλλά και ένας ποιητής της ζωής που τους εξασφάλισε έναν ζωντανό χώρο τέχνης, με τη φωτογραφία του να δεσπόζει σαν εικόνισμα δίπλα στα μπουκάλια της κάβας.

Θυμηθείτε την ιστορία του ιστορικού μπαρ και των ιδιοκτητών μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Τα Στέκια» του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη