Δημοσκόπηση: Σταθερή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τι ισχύει για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Newsroom
Δημοσκόπηση: Σταθερή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τι ισχύει για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Αν και οι εκλογές προσδιορίζονται για τα μέσα της Άνοιξης ήδη έχει δημιουργηθεί εικόνα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν το κλίμα όσο αφορά τις δυνάμεις των κομμάτων.

Μια τέτοια δημοσκόπηση ήρθε το πρωί της Παρασκευής στην δημοσιότητα, καθώς διενεργήθηκε από την εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας TheCaller.gr. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1027 ψηφοφόρων με αναλογική κατανομή στις 13 Περιφέρειες όλης της Ελλάδας.

Όπως προκύπτει με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την απλή αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36%, με διάστημα εκτίμησης 33-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25% με διάστημα εκτίμησης 22-28% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14%, με διάστημα εκτίμησης 12-16%, κάτι που δείχνει πως η διαφορά ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει σταθερή.

ψηφος

σσ

Ένα ακόμη σημαντικό δημοσκοπικό εύρημα αφορά τις σκέψεις του Νίκου Ανδρουλάκη και το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές όσο αφορά τις συμμαχίες για κυβερνητικό συνασπιμό είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτημα σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία που φτάνει στο 62% εκτιμά οτι ήταν πολιτικοί, ενώ υπάρχει ερώτημα και για το κατά πόσο οι ψηφοφόροι είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα της Κυβέρνησης.

κυβερνηση