Ναυάγιο στα Κύθηρα: Οι μετανάστες είδαν τον χειριστή του σκάφους να τους εγκαταλείπει και να πέφτει στη θάλασσα (vid)

Newsroom
Ναυάγιο στα Κύθηρα: Οι μετανάστες είδαν τον χειριστή του σκάφους να τους εγκαταλείπει και να πέφτει στη θάλασσα (vid)
Εντατικές είναι εκ νέου οι έρευνες, με το πρώτο φως της ημέρας, για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών στα Κύθηρα και στη Λέσβο.

Με το πρώτο φως της ημέρας εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών των ναυαγίων σε Κύθηρα και Λέσβο.

Στα Κύθηρα αγνοούνται 10 άνθρωποι μετά το ναυάγιο του ιστιοφόρου που τους μετέφερε στην Ιταλία μαζί με 80 ακόμα ανθρώπους που διασώθηκαν.

Από τους 80 διασωθέντες 55 είναι άνδρες, επτά γυναίκες και 18 παιδιά. Οι 79 διασωθέντες είναι από το Αφγανιστάν και ένας Σύρος. Πέντε σοροί εντοπίστηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ σε χαράδρα και γίνονται προσπάθειες για την ανάσυρσή τους. Στην περιοχή οι άνεμοι πνέουν με ένταση έως 9 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους μετανάστες είδαν το χειριστή του σκάφους να τους εγκαταλείπει και να πέφτει στη θάλασσα και τότε κατάλαβαν ότι το ναυάγιο ήταν αναπόφευκτο.

Οι έρευνες διάσωσης είναι εντατικές από το πρωί και στη Λέσβο. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι – 16 νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής, ένα αγόρι και ένας άνδρας- έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι δέκα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται ότι τρεις εξ αυτών είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.