Ληστές στη Νότια Αφρική σκότωσαν ζευγάρι και πέταξαν τα πτώματα τους στους κροκόδειλους

Newsroom
Ληστές στη Νότια Αφρική σκότωσαν ζευγάρι και πέταξαν τα πτώματα τους στους κροκόδειλους
Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις στη δίκη για τη στυγνή δολοφονία ενός ζευγαριού Βρετανών στη Νότια Αφρική, όπου οι απαγωγείς τους τους δολοφόνησαν και πέταξαν τους σορούς τους σε κροκόδειλους.

Ο 74χρονος Ροντ Σόντερς και η 63χρονη σύζυγός του, Ρέιτσελ Σόντερς, που είχαν κατασκηνώσει στο δασικό καταφύγιο Ngoye της Νότιας Αφρικής, δολοφονήθηκαν άγρια. Το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2018 και το τελευταίο άτομο που τους είδε ήταν ένας υπάλληλος, στον οποίο μίλησαν για τα σχέδιά τους να κατασκηνώσουν στο καταφύγιο, που απέχει περί τα 50 χλμ από το Ντέρμπαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους οδήγησαν στη σύλληψη συγκεκριμένης συμμορίας που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος», με την αστυνομία μάλιστα να αποκαλύπτει ότι ληστές, απήγαγαν το ζευγάρι, το λήστεψαν και το δολοφόνησαν τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου του 2018, δηλαδή την ίδια μέρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή τους.

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη δίκη για τη δολοφονία του ζευγαριού υπήρχαν και μηνύματα μεταξύ των τζιχαντιστών, όπου έκαναν λόγο για πιθανούς στόχους και για «κυνήγι» ηλικιωμένων στην περιοχή. Αποκαλυπτικό επίσης είναι το μήνυμα: «είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθούν ποτέ τα πτώματα των θυμάτων».

Όταν η αστυνομία έπιασε λίγες εβδομάδες αργότερα την ομάδα των ληστών, φέρεται να αποκάλυψε πώς πρώτα έβαλαν τους σορούς σε υπνόσακους και αργότερα τα πέταξαν σε ένα ποταμό γεμάτο κροκόδειλους.

Αν και τα πτώματα των δύο Βρετανών εντοπίστηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να ταυτοποιηθούν.