Νικολάι Βαλούεφ: Το «κτήνος» που επιστράτευσε ο Πούτιν για το πόλεμο (vid)

Newsroom
Νικολάι Βαλούεφ: Το «κτήνος» που επιστράτευσε ο Πούτιν για το πόλεμο (vid)
Ο Νικολάι Βαλούεφ, παλαίμαχος Ρώσος πυγμάχος με σημαντικές διακρίσεις είναι έτοιμος να φορέσει τα χακί για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πετάει τα μεγάλα μέσα στη σκακιέρα του πολέμου. Ένα «κτήνος» που ακούει στο όνομα Νικολάι Βαλούεφ είναι έτοιμο να πάρει τη θέση του στα χαρακώματα.

Στη Ρωσία είναι γνωστός ως «άνθρωπος βουνό» και γενικά στο κόσμο ως «το τέρας της Ανατολής» . Έχει ύψος 2,13μ και ζυγίζει 150 κιλά. Είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών και είναι θεωρείται "ήρωας" για τους Ρώσους.

Αποσύρθηκε από τα ρινγκ πριν από μια δεκαετία, μετά από 16 χρόνια καριέρας λόγω σοβαρών προβλημάτων με τα οστά και τις αρθρώσεις του. Ο τελευταίος αγώνας του ήταν το 2009 εναντίον του Ντέιβιν Χέι. Αφού κρέμασε τα γάντια του μποξ, εξελέγη βουλευτής στη Δούμα, ως εκπρόσωπος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πλέον ο τρομακτικός πυγμάχος μετά χαράς δηλώνει έτοιμος να δώσει τις μάχες για την πατρίδα του. «Νομίζω ότι όλοι οι βουλευτές έχουν λάβει κλήτευση για στράτευση, έτσι έλαβα και εγώ. Έλαβα την κλήση λίγο πριν το ταξίδι μου στο Ντονμπάς και δεν ήμουν στο σπίτι. Την επόμενη εβδομάδα θα πάω να παρουσιαστώ στο στρατολογικό γραφείο» ήταν η δήλωση του.