Βόλος: Χειροπέδες σε αστυνομικό που πλαστογραφούσε υπογραφές και έστηνε μπίζνες με όπλα

Newsroom
Βόλος: Χειροπέδες σε αστυνομικό που πλαστογραφούσε υπογραφές και έστηνε μπίζνες με όπλα
Ο αστυνομικός φαίνεται πως έστηνε μπίζνες με τα παραδοθέντα όπλα στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού από τον Βόλο με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο αστυνομικός φαίνεται πως έστηνε μπίζνες με τα παραδοθέντα όπλα στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς από την έρευνα που έγινε και στο σπίτι του προέκυψε ότι προέβη σε 13 περιπτώσεις, στην έκδοση αδειών πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι οποίες, είτε έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, είτε είχαν διορθώσεις ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, είτε δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι των συμβαλλομένων μερών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί από τον συλληφθέντα οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την παραλαβή και καταχώριση του, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στο τηρούμενο αρχείο εκδοθείσες άδειες αγοράς και κατοχής του όπλου καταφανώς πλαστές.

Ο αστυνομικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε το Σάββατο στον Εισαγγελέα που όρισε δικάσιμο και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.