Εύβοια: Σκηνοθετημένη ληστεία με αποκριάτικες μάσκες, στο κόλπο και τα δύο από τα τρία «θύματα»

Newsroom
Εύβοια: Σκηνοθετημένη ληστεία με αποκριάτικες μάσκες, στο κόλπο και τα δύο από τα τρία «θύματα»
Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν 3 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία.

Αποτελέσματα έφερε η προανακριτική έρευνα των αστυνομικών, με την εξιχνίαση μίας ληστείας και μίας απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν την 12-09-2022 και την 30-08-2022 αντίστοιχα, σε περιοχές της Εύβοιας, σύμφωνα με το thestival.gr.

Έπειτα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, 4 άτομα και συγκεκριμένα τρείς Έλληνες (εκ των οποίων η μία γυναίκα) και ένας αλλοδαπός.

Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν 3 άτομα και συγκεκριμένα χθες (30-09-2022) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, με ενταλμα σύλληψης, ένας εκ των φυσικών αυτουργών της ληστείας, ενώ πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 28-09-2022 στη Χαλκίδα, ο Έλληνας και η Ελληνίδα (φερόμενοι αρχικά ως παθόντες της ληστείας), για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ληστεία

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος και των τεσσάρων κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, ψευδής κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ως προς το χρονικό της ληστείας, μεσημβρινές ώρες της 12-09-2022, στην περιοχή της Χαλκίδας, δύο εκ των κατηγορουμένων (φυσικοί αυτουργοί) επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας του, προσέγγισαν από αντίθετη κατεύθυνση ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο Έλληνας και η Ελληνίδα που συνελήφθησαν, καθώς και ένας ακόμη Έλληνας.

Αφού οι δράστες έριξαν το δίκυκλό τους με πρόθεση στην εμπρόσθια πλευρά του αυτοκινήτου και το ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, από τον οδηγό του οχήματος, ένα κινητό τηλέφωνο, από τον συνοδηγό του οχήματος ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ από την συνεπιβάτη ένα ρολόι.

Ληστεία

Όπως προέκυψε, σκοπός των δύο ατόμων που πραγματοποίησαν την ληστεία και των δύο συλληφθέντων που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο , ήταν να αφαιρέσουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, για να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Ως προς το χρονικό της απόπειρας ληστείας, ο συλληφθείς Έλληνας (φερόμενος αρχικά ως παθών στην ληστεία) από κοινού με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο, πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής της Εύβοιας και με την απειλή όπλου, απαίτησαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο του πρατηρίου, να τους παραδώσει τις εισπράξεις.

Όμως λόγω του ότι εκείνη την στιγμή προσέγγισε το πρατήριο για ανεφοδιασμό καυσίμων ένα άλλο όχημα, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρείς οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν: πιστόλι, το οποίο έφερε γεμιστήρα με 2 φυσίγγια, 6 φυσίγγια πιστολιού, 2 κουκούλες (τύπου «full face»), μάσκα με μαύρο κάλυμμα κεφαλής και 3 μάσκες αποκριάτικες, ρολόι χειρός, μαζί με το κουτί του, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, 2 τσαντάκια που ομοίως είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, σουγιάς και ναυτική φωτοβολίδα, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.