Προκλητικός ο δολοφόνος του κομμωτή στην Κατερίνη: «Πάλι το ίδιο έκανα επειδή του έδινα δωρεάν καλά ναρκωτικά»

Newsroom
Προκλητικός ο δολοφόνος του κομμωτή στην Κατερίνη: «Πάλι το ίδιο έκανα επειδή του έδινα δωρεάν καλά ναρκωτικά»
Τρόμος και από τα λεγόμενά του: «Έβαλα στο στόμα την καραμπίνα, του είπα δεν θα πονέσεις, πάτησα την σκανδάλη και μετά έβαλα τη φωτιά».

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους, με αυτά που άκουγαν από τον 59χρονο δολοφόνο του 45χρονου κομμωτή στην Κατερίνη, κατά την απολογία του. Ο δράστης που έκανε το φονικό πέρσι τον Ιούνιο στην Καλλιθέα έξω από την Κατερίνη, αφού αρχικά πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 45χρονο, στη συνέχεια τον περιέλουσε με βενζίνη και το έκαψε για να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να κριθεί με μειωμένο καταλογισμό, λόγω επήρειας ναρκωτικών και αλκοόλ, που φέρεται να είχε καταναλώσει.

Στην απολογία του ο 59χρονος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, λέγοντας μάλιστα πως τον είχε σαν «μικρό του αδελφό», από την άλλη όμως εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός λέγοντας πως ακόμα και τον χρόνο να γυρνούσε πίσω «πάλι το ίδιο θα έκανα κι αυτό για έναν λόγο, επειδή του έδινα δωρεάν ναρκωτικά, καλής ποιότητας».

Περιέγραψε δε, με ψυχρότητα τον τρόπο της δολοφονίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έβαλα στο στόμα την καραμπίνα, του είπα δεν θα πονέσεις, πάτησα την σκανδάλη και μετά έβαλα τη φωτιά»: «Εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπα τίποτα, κάηκα κι εγώ μαζί του. Δεν μπορώ να το συλλάβω», πρόσθεσε.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης προέκυψε ότι ο 59χρονος χτύπησε και έδεσε πισθάγκωνα με νάιλον σχοινί τον 45χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του στα κοιμητήρια, όπου τον πυροβόλησε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και μετά του έβαλε φωτιά με βενζίνη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, το τραύμα στο κεφάλι ήταν αυτό που επέφερε το θάνατό του.