Ο Αρναούτογλου εξήγησε τι είναι «Οι δαίμονες φύλακες των αδελφών Πλειάδων» που εμφανίστηκαν στην Θεσσαλονίκη

Newsroom
Ο Αρναούτογλου εξήγησε τι είναι «Οι δαίμονες φύλακες των αδελφών Πλειάδων» που εμφανίστηκαν στην Θεσσαλονίκη
Τα «κόκκινα δαιμόνια» εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και ο Σάκης Αρναούτογλου εξήγησε τι είναι.

Μία ανάρτηση του Κωνσταντίνου Εμανουηλίδη για ένα όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε αφορμή για... εξηγήσεις από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αυτή λοιπόν ανέφερε: «Οι δαίμονες φύλακες των Πλειάδων!!!

Με τά την χθεσινή καταιγίδα, βγήκαν οι κόκκινοι δαίμονες στον ουρανό για να φυλάξουν τις επτά αδερφές τις Πλειάδες. Η εικόνα έγινε από τον πολύ σκοτεινό ουρανό του όρους Πάικο αμέσως μετά την καταιγίδα που πέρασε πολύ έντονα και από την Θεσσαλονίκη.

Πολύ τρέξιμο, πολύ κυνήγι, πολλές απογοητεύσεις αλλά αυτήν την χρονιά κατάφερα να καταγράψω τουλάχιστον σε δυο βραδυες κόκκινους δαίμονες (red sprites) στον ουρανό. Μόλις περάσουν οι καταιγίδες θα κάνω τροποποιήσεις στις κάμερες ώστε να φαίνονται πολύ καλύτερα. Δεν γίνεται να μην μπορώ να καταγράψω αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο καλύτερα, είναι η επόμενη αποστολή μου πλέον...

Red sprites protecting the Pleiades

  • Ο Κρόνος την Κελαινώ
  • Ο Δίας την Αστερόπη
  • Ο Άρης την Μερόπη
  • Ο Ήλιος την Ηλέκτρα
  • Η Αφροδίτη την Αλκυόνη
  • Ο Ερμής την Μαία
  • Η Σελήνη την Ταυγέτη».

Με την σειρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Τα red sprites (ή «κόκκινα δαιμόνια»), που αναφέρεται ο Κων/νος είναι παροδικά φωτεινά φαινόμενα στην ανώτερη ατμόσφαιρα τα οποία είναι σπινθήρες που διαρκούν 1/10 του δευτερολέπτου. Εκπέμπονται την ίδια στιγμή με το χτύπημα ενός κεραυνού στο έδαφος. Η βάση τους βρίσκεται σε ύψος περίπου 50 χιλιομέτρων από το έδαφος».

Σάκης Αρναούτογλου