H στιγμή που γέφυρα στο Πουέρτο Ρίκο παρασύρεται από το νερό σαν χάρτινη, κατά τη διάρκεια του τυφώνα Fiona (vid)

Newsroom
H στιγμή που γέφυρα στο Πουέρτο Ρίκο παρασύρεται από το νερό σαν χάρτινη, κατά τη διάρκεια του τυφώνα Fiona (vid)
Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί μόλις πριν από πέντε χρόνια, μετά τον καταστροφικό τυφώνα Μαρία.

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει μια ολόκληρη γέφυρα να γκρεμίζεται στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς ο τυφώνας Φιόνα προκάλεσε απόλυτο χάος.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνονται πλάνα από μεταλλική γέφυρα, που χτίστηκε μετά τον καταστροφικό τυφώνα «Μαρία» το 2017, η οποία παρασύρθηκε σαν να είναι χάρτινη από τα ορμητικά νερά.

Άλλα βίντεο που κοινοποιήθηκαν από ντόπιους, ρεπόρτερ και πολιτικούς δείχνουν μεταλλικά κιγκλιδώματα να βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και μερικά ακόμα προσκολλημένα στη γέφυρα, καθώς τα έβγαζαν από το έδαφος και τα έσερναν.

Ο τυφώνας Φιόνα προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, προτού κατέβει προς τη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία.

Μιλώντας για τον τυφώνα, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Πέδρο Πιερλουίζι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν: «Αυτό ήταν καταστροφικό».

Πρόσθεσε ότι ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ήταν «εκτός λειτουργίας λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα».

Και η Luma, η εταιρεία μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε: «Οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εμποδίζουν την ικανότητά μας να αξιολογήσουμε την πλήρη κατάσταση».

Η ηλεκτροδότηση είχε αρχίσει να αποκαθίσταται σε ορισμένες περιοχές μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δήλωσαν αξιωματούχοι, αλλά η επανασύνδεση ολόκληρου του νησιού θα διαρκέσει μέρες. Προτεραιότητα έχει δοθεί στα νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες κοινοτικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, τα λιμάνια του Πουέρτο Ρίκο έκλεισαν και οι πτήσεις από το κεντρικό αεροδρόμιο ακυρώθηκαν.