Το μπέρδεμα με τα συλλυπητήρια και τις αιτήσεις για δουλειά που απευθύνονται σε λάθος… πρίγκιπα Ουίλιαμ

Newsroom
Το μπέρδεμα με τα συλλυπητήρια και τις αιτήσεις για δουλειά που απευθύνονται σε λάθος… πρίγκιπα Ουίλιαμ
Στην Google, ο ιστότοπός του (princewilliamliving.com) εμφανίζεται αμέσως μετά από εκείνον της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στα αποτελέσματα της αναζήτησης «Πώς να επικοινωνήσω με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ;»

Το περιοδικό Prince William Living καλύπτει τα νέα της ομώνυμης κομητείας στην πολιτεία της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας.

Ως εκ τούτου, συλλυπητήρια μηνύματα, ζωγραφιές και ποιήματα κατακλύζουν εδώ και δύο ημέρες το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του περιοδικού. Μάλιστα, κάποιος εξέφρασε την επιθυμία να στείλει κάτι για... τον στολισμό του φέρετρου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Συνολικά περίπου 80 μηνύματα έφθασαν από την Ινδία, το Μπουτάν, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και από τη Βρετανία, σύμφωνα με την εκδότρια του περιοδικού Ρεμπέκα Μπαρνς. «Φαίνεται πως ακόμη και οι Άγγλοι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά την Google», δήλωσε αστειευόμενη στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Δεν είναι όλοι οι αποστολείς ανιδιοτελείς. Μια έφηβη, που δηλώνει «μεγάλη θαυμάστρια» της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, ζήτησε πρόσκληση για την κηδεία της Ελισάβετ Β’. Ένας άλλος, που υπογραμμίζει ότι είναι «πολύ καθαρός», προσφέρει υπηρεσίες οικοκυρικής αναζητώντας δουλειά.

Η κομητεία που φέρει το όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δημιουργήθηκε πολύ πριν να έρθει στον κόσμο ο γιος του νέου μονάρχη της Βρετανίας, ο οποίος είναι πλέον πρώτος στη σειρά διαδοχής. Χρονολογείται από το 1731 και πήρε το όνομά της από τον δούκα του Κάμπερλαντ, γιο του βασιλιά Γεωργίου Β’ της Βρετανίας.

Η σύγχυση, πάντως, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Μηνύματα για τον πρωτότοκο γιο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα φθάνουν κατά καιρούς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αμερικανικού περιοδικού.

Η Ρεμπέκα Μπαρνς δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αντιστέκεται στον πειρασμό. Κάποιος ρωτούσε «Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ο επόμενος βασιλιάς της Βρετανίας;» και τον συμβούλευσε να στείλει... αίτηση με το βιογραφικό του. «Ποια είμαι εγώ που θα σταθώ εμπόδιο στον δρόμο του;», σχολίασε γελώντας η Ρεμπέκα Μπαρνς.