Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (31/8), μικρή πτώση της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)

Newsroom
Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (31/8), μικρή πτώση της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)
Η θερμοκρασία την Τετάρτη (31/8) θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς.

Την Τετάρτη (31/8) ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Και μόνο το πρωί στις Σποράδες είναι πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο.

Στην υπόλοιπη χώρα τις θερμές ώρες τις ημέρας, δηλαδή μεσημέρι και απόγευμα ,αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και την Κρήτη. Στη βόρεια και δυτική χώρα, και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε τοπικό επίπεδο, ίσως να βρέξει για λίγο και σε περιοχές παραθαλάσσιες ή και σε πεδινά τμήματα. Μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει. Στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται παροδική συννεφιά το μεσημέρι και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς. Παραμένοντας εντός φυσιολογικών για την εποχή πλαισίων. Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 32 βαθμούς, 33 στη δυτική Ελλάδα και μέχρι 34 τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται μέγιστες τιμές από 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις, δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειουανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.