«Πράσινο» φως από τη Βουλή σε Εξεταστική για τις υποκλοπές

Newsroom
«Πράσινο» φως από τη Βουλή σε Εξεταστική για τις υποκλοπές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις με 142 υπέρ από σύσσωμη την αντιπολίτευση έναντι 157 «παρών» από τη ΝΔ. 

Με 142 θετικές ψήφους από τα πέντε κόμματα της Αντιπολίτευσης και των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών αποφασίσθηκε από την Ολομέλεια η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπερψήφισαν και οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αγγελική Αδαμοπούλου και Κωνσταντίνα Αδάμου, ενώ απουσίαζε από την διαδικασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα η σύνθεση της Επιτροπής θα απαρτίζεται από15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΚΙΝΑΛ και ένας από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση,το ΜέΡΑ 25, και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθούν σε ένα μήνα οπότε και η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την πορισματική της έκθεση για συζήτηση στην Ολομέλεια.