Κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος

Newsroom
Κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αντιδήμαρχος μετά την απολογία του.

Ο αντιδήμαρχος που κατηγορείται για την κακοποίηση του γαϊδάρου στη Ζίτσα, παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.
Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών
».