«Ο παράδεισος δεν πουλιέται»: To ελληνικό νησί που δεν κατάφερε να αγοράσει ο Ωνάσης

«Ο παράδεισος δεν πουλιέται»: To ελληνικό νησί που δεν κατάφερε να αγοράσει ο Ωνάσης
Η πρώτη επιλογή του Έλληνα κροίσου πριν αγοράσει τον Σκορπιό, ήταν ένα μικρό και πανέμορφο νησάκι του Κορινθιακού κόλπου.

Μπορεί ο Σκορπιός απέναντι από τη Λευκάδα να έχει συνδεθεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση (σήμερα ανήκει στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ), ωστόσο πριν ο Έλληνας κροίσος αγοράσει το πανέμορφο νησάκι του Ιονίου, είχε βάλει στόχο ένα άλλο. Ο λόγος για τα Τριζόνια, το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου.

Η έκτασή του είναι μόλις 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, γεμάτο με ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, πυκνούς σχίνους, πουρνάρια και ευκαλύπτους. Λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του αξίας έχει χαρακτηριστεί ως «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους».

Το νησί διαθέτει τρεις υπέροχες παραλίες και περίπου 60 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ζουν εκεί μακριά από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Όταν λοιπόν πριν από πολλά χρόνια ο Αριστοτέλης Ωνάσης επιχείρησε να το κάνει δικό του, τους βρήκε απέναντί του. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, οι ντόπιοι του απάντησαν πως «ο παράδεισος δεν πουλιέται», με τον Ωνάση να αποχωρεί από το νησί και να κατευθύνεται προς το Ιόνιο, προκειμένου να αγοράσει τον Σκορπιό.

Κάπως έτσι, τα Τριζόνια έμειναν «ανοιχτά» για όλους. Εκεί θα βρεις ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα, ελάχιστα καταλύματα και σίγουρα αν ψάχνεις κάτι ήρεμο για τις διακοπές σου, θα δικαιωθείς με τη συγκεκριμένη επιλογή.