Η Νικολούλη είχε αποκαλύψει το κίνητρο του διπλού φονικού απ'τον 36χρονο που συνελήφθη στην Μάλτα (vid)

Newsroom
Η Νικολούλη είχε αποκαλύψει το κίνητρο του διπλού φονικού απ'τον 36χρονο που συνελήφθη στην Μάλτα (vid)
Η μαρτυρία που είχε παρουσιάσει η Αγγελική Νικολούλη για το διπλό φονικό στην Αίγινα από τον 36χρονο που έπεσε στα χέρια των αρχών στην Μάλτα.

Στην τελική ευθεία έχει μπει από χθες η υπόθεση με το διπλό φονικό στην Αίγινα, στις 30 Νοεμβρίου του 2015. Τότε ένας άνδρας και μία γυναίκα είχαν βασανιστεί άγρια από τον δράστη, ο οποίος τους είχε βάλει φωτιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, σοκάροντας την τοπική κοινωνία με την αγριότητά του.

Τα θύματα ήταν Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος, με τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος να αναζητείται από τις αρχές για περίπου 7 χρόνια. Χθες όμως έγινε γνωστό, πως ο άνθρωπος για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Μάλτα. Πρόκειται για τον 36χρονο Ledjon Brakaj από την Αλβανία, ο οποίος διέπραξε το διπλό έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

Η έρευνα της Νικολούλη

Με τους μήνες να περνάνε και να υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες, η οικογένεια της γυναίκες απευθύνθηκε στην Αγγελική Νικολούλη, μπας και καταφέρουν και βγάλουν κάποια άκρη. Στην εκπομπή που έγινε τον Μάρτιο του 2019 είχε ξετυλίξει το... κουβάρι της διπλής δολοφονίας χάρη στις μαρτυρίες που είχε παρουσιάσει.

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων, Νεκταρία Πρωτονοτάριου είχε αποκαλύψει πως η Ειρήνη Μαρμαρινού είχε κάνει μία αρκετά μεγάλη ανάληψη πριν τα capital controls του 2015, της τάξεως των 800 ευρώ.

«Ας υποθέσουμε πως είχαν την πληροφορία πως εδώ μέσα μπορεί η θεία μου να είχε κάποια χρήματα και μάλιστα σε μια εποχή που ίσχυαν τα capital control. Είναι δυνατόν να μπούνε μέσα και να τους ξυλοκοπήσουν με τέτοιο μένος μέχρι θανάτου; Την ώρα που οι γείτονες είχαν γιορτή, σ’ ένα σημείο τόσο κεντρικό; Τόσο θράσος; Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια… Που να τη βρω μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια δύο αθώων;», αναρωτήθηκε συγκινημένη», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί μέσω DNA πως η κυλλίδα αίματος που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας ήταν του συλληφθέντα, το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι πως έμαθε οτι το θύμα είχε αυτό το μεγάλο ποσό στο σπίτι της.

Σύμφωνα με μαρτυρία που παρουσιάστηκε στην εκπομπή η Μαρμαρινού είχε γίνει στόχος των τραπεζών στο νησί, που διεκδικούσαν το μεγάλο ποσό που είχε αποταμιεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε πως κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι διέρρεαν απόρρητα δεδομένα των καταθετών, που είχαν γίνει το αγαπημένο κουτσομπολιό του νησιού.

Κάπως έτσι λοιπόν η πληροφορία μπορεί να έφτασε στον δράστη, ο οποίος προχώρησε στην αγριότητα του διπλού εγκλήματος.