Μυστήριο με τον θάνατο 19χρονης στο Πολεμικό Ναυτικό: Πέθανε σε 3 μέρες, άλλοι 2 με πυρετό

Newsroom
Μυστήριο με τον θάνατο 19χρονης στο Πολεμικό Ναυτικό: Πέθανε σε 3 μέρες, άλλοι 2 με πυρετό
Τα ερωτηματικά που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 19χρονης στο Προμηθεύς και η απάντηση για την μεταφορά της με ελικόπτερο.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον λόγο που έχασε την ζωή της μία νέα κοπέλα, πλανάται πάνω από την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης ναυτικής δοκίμου που επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης Προμηθεύς του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως έγινε γνωστό η πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος, την Τρίτη ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ το πλοίο που επέβαινε ήταν στο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, όμως η κατάστασή της δεν έλεγε να βελτιωθεί.

Για αυτό οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να επισπεύσουν, κατά μία μέρα, την άφιξη στο λιμάνι της Νάπολης όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας αντιπυρετικά και αντιβίωση. Χθες όμως η εικόνα της άρχισε να παρουσιάζει μεγάλη επιδείνωση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ΜΕΘ, ωστόσο οι γιατροί εκεί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να την κρατήσουν στην ζωή.

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την γρήγορη μεταφορά της στο νοσοκομείο η απάντηση ήταν ότι αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία η κατάστασή της και η ραγδαία επιδείνωση παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή της ναυτικής δοκίμου στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως συναγερμός είχε σημάνει και για άλλους δύο δόκιμους που είχαν πυρετό, αλλά εκείνοι αποδείχθηκαν πως απλά είχαν τροφική δηλητηρίαση.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αναφέρει: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».