Θα έμενες σε αυτό το διαμέρισμα των 9 τετραγωνικών στο Παρίσι για 750 ευρώ;

Θα έμενες σε αυτό το διαμέρισμα των 9 τετραγωνικών στο Παρίσι για 750 ευρώ;
Ένα βίντεο στο Youtube σχετικά με τη διαμονή ενός νεαρού στην πρωτεύουσα της Γαλλίας μάς έβαλε σε σκέψεις.

Η συζήτηση γύρω από τα ενοίκια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ειδικά αυτή την περίοδο, κατά την οποία όπως και κάθε χρόνο, οι φοιτητές ψάχνουν σπίτι φαίνεται πως η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά, ενώ οι τιμές έχουν φτάσει στον Θεό. Σε αυτό το κείμενο, όμως, δεν θα αναλύσουμε την κατάσταση στην Αθήνα, αλλά θα μεταφερθούμε στη Παρίσι.

Εκεί τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ. Οι τιμές των σπιτιών προς ενοικίαση είναι τις περισσότερες φορές απλησίαστες, με αποτέλεσμα οι νέοι που αποφασίζουν να μετακομίσουν στη γαλλική πρωτεύουσα, να ψάχνουν όσο γίνεται πιο μικρά σπίτια για να πληρώσουν ένα φθηνότερο ενοίκιο.

Κι όταν λέμε μικρά το εννοούμε, αφού υπάρχουν και σπίτια μικρότερα από 10 τετραγωνικά, τα οποία νοικιάζονται για ουκ ολίγα ευρώ. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το διαμέρισμα του νεαρού που είδαμε στο κανάλι του Mayank Sehgal στο Youtube. Το σπίτι για το οποίο μιλάμε είναι μόλις 9 τετραγωνικά και διαθέτει κρεβάτι, ντουλάπια, νυπτήρα, δύο μάτια κουζίνας, ψυγείο, κρεμάστρα για τα ρούχα, τηλεόραση, μια ντουζιέρα και ένα παράθυρο.

Όπως καταλαβαίνετε, η τουαλέτα βρίσκεται εκτός του διαμερίσματος και είναι κοινόχρηστη. Πόσο πληρώνει τώρα για αυτό το διαμέρισμα; Όπως ακούμε να λέει στο βίντεο η τιμή του είναι στα 750 ευρώ, ωστόσο διαθέτει απεριόριστη θέα στο Παρίσι. Λοιπόν, τι λες; Θα μπορούσες να μείνεις σε έναν τέτοιο χώρο;