Αυστραλός δύτης που έμεινε στη θάλασσα για έξι ώρες μέχρι να εντοπιστεί, κατέγραψε τις «τελευταίες» στιγμές του (vid)

Newsroom
Αυστραλός δύτης που έμεινε στη θάλασσα για έξι ώρες μέχρι να εντοπιστεί, κατέγραψε τις «τελευταίες» στιγμές του (vid)
Ο δύτης εντοπίστηκε σώος, όμως καθώς νύχτωνε θεώρησε πως ζει τις τελευταίες του στιγμές και αποφάσισε να τις καταγράψει.

Ένας άνδρας στην Αυστραλία, έμεινε στη θάλασσα για έξι ώρες και απαθανάτισε τις «τελευταίες» του στιγμές, καθώς νόμιζε πως θα πέθαινε.

Συγκεκριμένα, ο Τζέικομπ Τσάιλντς, όπως ονομάζεται, ήταν στα ανοικτά των ακτών του νοτιοανατολικού Κουίνσλαντ της Αυστραλίας το 2016 μαζί με μια παρέα δυτών.

Όμως κάποια στιγμή ο 30χρονος έχασε από τα μάτια του το σχοινί ασφαλείας και μέχρι να καταλάβει τι συνέβη, το σκάφος είχε απομακρυνθεί. Παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σκάφος με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Έτσι έμεινε στην θάλασσα για έξι ώρες και όταν πια άρχισε να νυχτώνει, αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει τις τελευταίες του στιγμές, αφού θεώρησε πως θα πέθαινε.

Στο βίντεο αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Αυτό ήταν, ο ήλιος δύει δεν θα κάνουν τίποτα». Μάλιστα εξέφρασε και την απορία του για τον καπετάνιο του σκάφους που αντί να γυρίσει να τον ψάξει, έφυγε.

Ο Τζέικομπ είπε στο ABC News εκείνη την εποχή: «Αργήσαμε λίγο να αγκυροβολήσουμε, μας άφησε σε διαφορετικά μέρη. Ήμουν από τους πρώτους που μπήκα στο νερό. 15 λεπτά μετά πήδηξαν και οι τελευταίοι δύτες... οπότε παλεύαμε με το ρεύμα σε όλη τη διαδρομή. Μετά έχασα το σχοινί».

Τελικά, ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό του και τη μεταφορά του στην ακτή. Και όταν σχεδόν είχε βραδιάσει ένα αεροπλάνο τον εντόπισε στο νερό.

«Θέλω απλώς ένα νερό και ένα φλιτζάνι τσάι», ανέφερε ο ίδιος μετά την διάσωσή του. Το περιστατικό αν και συνέβη το 2016, τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.