Μπλε Ζώνες: Οι 5 περιοχές του πλανήτη που οι κάτοικοι ζουν περισσότερο - Ένα ελληνικό νησί ανάμεσά τους

Μπλε Ζώνες: Οι 5 περιοχές του πλανήτη που οι κάτοικοι ζουν περισσότερο - Ένα ελληνικό νησί ανάμεσά τους
Οι λεγόμενες «μπλε ζώνες» αποτελούν τις πέντε περιοχές του πλανήτη, όπου οι κάτοικοί τους ζουν καλύτερα, αλλά και περισσότερο.

Σύμφωνα με εκτενείς μελέτες αρκετών δεκαετιών που έκανε το National Geographic σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχουν πέντε διάσπαρτα μέρη στην υδρόγειο, τα οποία έχουν γίνει συνώνυμο της μακροζωίας. Οι λεγόμενες «μπλε ζώνες» είναι οι περιοχές, όπου οι κάτοικοι ζουν καλύτερα, αλλά και περισσότερο.

Ανάμεσα σε αυτές φυσικά υπάρχει και ένα ελληνικό νησί. Αυτό δεν είναι άλλο από την Ικαρία, η οποία εδώ και χρόνια έχει γίνει διάσημη για τη χαλαρότητα και την ευεξία των κατοίκων της. Η καλή διατροφή των ντόπιων αλλά και η ζωή χωρίς άγχος έχει βοηθήσει πολύ σε αυτή την «κατάκτηση». Υπολογίζεται μάλιστα ότι ένας στους τρεις κατοίκους του νησιού φτάνει την ηλικία των 90 ετών.

...

Στην κορυφή πάντως της λίστας βρίσκεται η Σαρδηνία. Το νησί της Ιταλίας έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 82 χρόνια, με το βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας να εντοπίζεται στη μεσογειακή διατροφή και την καλή τους ψυχολογία.

Από εκεί κι έπειτα, υπάρχει το σύμπλεγμα των νήσων Οκινάουα στην Ιαπωνία, το οποίο ονομάζεται και «γη των αθανάτων», η μικρή κωμόπολη Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, αλλά και η Νικόγια, μιας πανέμορφη χερσόνησος στην Κόστα Ρίκα, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.