Δολοφονία στην Άρτα: Ο 29χρονος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία για να παραδοθεί (vid)

Newsroom
Δολοφονία στην Άρτα: Ο 29χρονος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία για να παραδοθεί (vid)
Ο 29χρονος αποφάσισε να παραδοθεί για το φόνο του πεθερού του.

Στην ασφάλεια της Άρτας, οδηγείται ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον πεθερό του στο Αστροχώρι και εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί.

Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Η αστυνομία βρισκόταν ήδη σε απόσταση αναπνοής, με ολονύκτιες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή Αυλάκι όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα του 29χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού του, στο Αστροχώρι Άρτας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο δράστης νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με το δίχρονο αγοράκι τους.

Ο 29χρονος κτηνοτρόφος κατάγεται από διπλανό χωριό- το Μεσόπυργο- και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του που σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος πυροβόλησε πιθανότατα με περίστροφο, εναντίον της συζύγου του, δύο φορές αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.

Ακολούθως μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία. Καθ΄ οδόν φέρεται να συνάντησε συγχωριανό του στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Η Αστυνομία εντόπισε στο σημείο αυτό το αυτοκίνητό του δράστη.