Εργαζόμενοι σε Starbucks της Νέας Υόρκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα: Αποχώρησαν όταν ο διευθυντής απέλυσε υπάλληλο (vid)

Newsroom
Εργαζόμενοι σε Starbucks της Νέας Υόρκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα: Αποχώρησαν όταν ο διευθυντής απέλυσε υπάλληλο (vid)
Μαζική διαμαρτυρία υπαλλήλων σε Starbucks στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Οι εργαζόμενοι ενός καταστήματος Starbucks στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης αποχώρησαν ως ένδειξης διαμαρτυρίας όταν ο διευθυντής τους απέλυσε έναν υπάλληλο.

Ο Sam Amato απολύθηκε από το κατάστημα την περασμένη εβδομάδα κι ενώ εργαζόταν για τα Starbucks για περισσότερα από 13 χρόνια. Στο παρακάτω βίντεο του TikTok που έχει περισσότερες από 20 εκατομμύρια προβολές, οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα πόστα τους και ενώ οι πελάτες περιμένουν τις παραγγελίες τους.

«Όταν όλοι οι υπάλληλοι αποχωρούν αφού η διοίκηση απολύει άδικα τον συνάδελφό σου επειδή είναι αρχηγός συνδικάτου», έγραφε η λεζάντα του βίντεο.

@sbworkersunited @Starbucks is this what you want to be known for? #starbucks #unionbusters #howardschultz #mellodyhobson #workersrights ♬ No Hands (feat. Roscoe Dash & Wale) - Waka Flocka Flame

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο πήραν... φωτιά αφού ο περισσότερος κόσμος τάχθηκε με το μέρος των εργαζομένων που υπερασπίστηκαν τον συνδικαλιστή συνάδελφό τους. «Τα Starbucks θέλουν πραγματικά να καταστρέψουν τη φήμη τους, έτσι δεν είναι;», αναρωτήθηκε κάποιος.

«Λατρεύω να βλέπω τους ανθρώπους να στέκονται μαζί», έγραψε κάποιος άλλος. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό που πάθατε μου αρέσει. Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα βγάζουν χρήματα», σχολίασε ένας άλλος.

«Με απέλυσαν επειδή ήμουν συνδικαλιστής στο κατάστημά μου. Η μάνατζέρ μου δεν μπορούσε καν να μου εξηγήσει γιατί με απέλυαν. Δεν μπορούσε καν να με κοιτάξει στα μάτια», δήλωσε ο Amato.