Χαμός στον «αέρα» με Γεωργιάδη και Σβέρκο: «Δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει, εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη, θα τον φάτε» (vid)

Newsroom
Χαμός στον «αέρα» με Γεωργιάδη και Σβέρκο: «Δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει, εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη, θα τον φάτε» (vid)
Ένταση στον «αέρα» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Σβέρκο για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έρχεται σε ρήξη με τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αρχικά το αν ήταν παράνομη ή όχι η παρακολούθηση, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Ο κ.Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, αποδέχτηκε την παραίτηση του «δεξιού του χεριού» Γ. Δημητριάδη και ζήτησε την παραίτηση του Επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων.

Ωστόσο, η κουβέντα άναψε όταν ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη «γιατί παραιτήθηκε ο κ.Δημητριάδης», με τον υπουργό να απαντάει: «Παραιτήθηκε διότι κάτι τόσο σοβαρό όσο η απόφαση της ΕΥΠ να παρακολουθεί έναν ευρωβουλευτή δεν οδήγησε σε ενημέρωση των προϊσταμένων του».

Ακολουθεί ο διάλογος μετά το 10:00

Νίκος Σβέρκος: Αν είχε ενημερωθεί, θα είχε παραιτηθεί;

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι έδειξε αυτή η ιστορία; Ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό. Αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός θα είχε κλείσει αυτό το θεσμικό κενό.

Ν.Σ.: Πως πως δηλαδή θα είχε κλείσει; Ρουσφέτι θα είχε κάνει;

Α.Γ.: Ηρεμήστε κύριε... Μα ρε παιδάκι μου δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει. Εντάξει πρωί πρωί Αυγούστου είναι... Έχεις έρθει εδώ πέρα με τα γκάζια τεντωμένα. Εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη. Θα τον φάτε, δεν αντέχετε, θέλετε να του πάρετε την καρέκλα. Να γίνει η Ελλάδα στάχτη και μπούρμπερι για να πάρετε εσείς την εξουσία. Εντάξει, σταμάτα!

Ν.Σ.: Είναι κίνδυνος για την δημοκρατία...

Α.Γ.: Θέλουν τώρα να φάνε τον Μητσοτάκη και πρωί, μεσημέρι, βράδυ το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης!

Ν.Σ.: Είναι ζήτημα δημοκρατίας...

Α.Γ.: Σιγά μην σε νοιάζει εσένα η δημοκρατία! Που ήσουνα το 2015 όταν έλεγε ο Καμένος ότι θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους. Άσε τώρα... Εσύ κύριε είσαι κομμουνιστής. Εσύ και η δημοκρατία έχετε τόση σχέση, όσο το καλοκαίρι με το χιόνι.