Σήμερα (8/8) η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Newsroom
Σήμερα (8/8) η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του.

Στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες, θέτουν επί τάπητος όλες τις πτυχές της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δημόσια δήλωση.

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ είχε καταγράψει μέσω της διαδικασίας νόμιμης επισύνδεσης, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, είναι πολλά.

Ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει στους λανθασμένους χειρισμούς του πρώην Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και στις διαβεβαιώσεις ότι η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη με συμβατικά μέσα περιήλθε σε γνώση του μόλις την περασμένη Πέμπτη 4 Αυγούστου όταν και δρομολόγησε άμεσα τις εξελίξεις και την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, πρόκειται να ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο πως αν γνώριζε τι συμβαίνει εγκαίρως δεν θα επέτρεπε ποτέ να τεθεί υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, ενώ θα σκιαγραφήσει (ίσως και να περιγράψει ανοιχτά) το «τι, πως και γιατί».

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός να απευθύνει και ένα προσκλητήριο προς τις πολιτικές δυνάμεις να υποβάλλουν προτάσεις που θα αφορούν στη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απο την Ηρώδου Αττικού εξακολουθούν να δηλώνουν πως είναι στη διάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη για οτιδήποτε χρειαστεί πέρα από την ειδική ενημέρωση που ανέλαβε να του δώσει η ΕΥΠ.