Διάψευση της Αρμενίας ότι εκείνη ζήτησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Ξεδιάντροπο ψέμα»

Newsroom
Διάψευση της Αρμενίας ότι εκείνη ζήτησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Ξεδιάντροπο ψέμα»
Η Αρμενία διαψεύδει ότι υπέβαλε αίτημα στις ελληνικές δικαστικές αρχές και στην ΕΥΠ για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν πως οι χώρες που υπέβαλαν αίτημα στις ελληνικές δικαστικές αρχές και στην ΕΥΠ, για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η Αρμενία και η Ουκρανία. Ωστόσο, η Αρμενία διέψευσε την εμπλοκή της στην υπόθεση υποκλοπής.

Σύμφωνα με τον ALPHA κατατέθηκε απ' ευθείας αίτημα από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη όταν ήταν Ευρωβουλευτής, καθώς συμμετείχε σε μία επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα. Οι δύο ενδιαφερόμενες χώρες, είχαν υπόνοιες ότι μπορούσαν να αλιεύσουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να κηρύξει πόλεμο η Ρωσία.

Το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί καθώς παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε από τα μέλη του κόμματος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του επί διημέρου, όντας πρόεδρος του κινήματος.

Ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν είχε επικοινωνία με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν με αφορμή το θέμα των υποκλοπών. Μάλιστα, έγραψε στο politispress ότι προσπαθούν από την κυβέρνηση να εμπλέξουν την Αρμενία στο παιχνίδι των υποκλοπών.

Στην επικοινωνία που είχε με τον Τιγκράν Μκρτσιάν, ο πρέσβης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».