Πρόεδρος στην Ηλεία κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ να σταματήσει ταινία γιατί θεωρούσε πως είναι παράνομη (vid)

Newsroom
Πρόεδρος στην Ηλεία κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ να σταματήσει ταινία γιατί θεωρούσε πως είναι παράνομη (vid)
Ο πρόεδρος της κοινότητας στην Βουλιαγμένη κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει την προβολή της ταινίας «Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Ξεπερνά κάθε φαντασία το περιστατικό που έγινε στην Βουλιαγμένη Ηλείας.

Εκεί λοιπόν το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» του «Olympia International Film Festival for Children and Young People», έδειχνε την ταινία «Βαρέα και Ανθυγιεινά» όμως συνάντησε την αντίδραση του προέδρου της κοινότητας.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να σταματήσει την προβολή της ταινίας, την οποία έκρινε ως παράνομη! Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν έγινε ποτέ.

Tο στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, Χρήστος Κωνσταντόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του ότι: «Στα εννιά χρόνια που το Olympia International Film Festival for Children and Young People οργανώνει το πρόγραμμα “Σινεμά στις πλατείες”, έχουμε επισκεφθεί σχεδόν 100 χωριά στην Ηλεία και έχουμε πραγματοποιήσει περί τις 250 προβολές ταινιών, αλλά αυτό που συνέβη χθες στη Βουλιαγμένη Πηνείας δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να μας συμβεί: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κάλεσε την αστυνομία για να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας επειδή ο ίδιος έκρινε ότι ήταν …παράνομη! Το επεισόδιο δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού. Παραδίδουμε απλώς αυτόν τον …υπέροχο δημοκράτη στη χλεύη των συμπολιτών του.

Υγ 1: Η αστυνομία πήγε στο χωριό και φυσικά δεν απαγόρευσε την προβολή.
Υγ2: Η ταινία που παίχθηκε ήταν τα “Βαρέα και ανθυγιεινά” του Αντώνη Παπαδόπουλου.
Υγ3: Στη Βουλιαγμένη το Φεστιβάλ Ολυμπίας έχει πάει τρεις φορές. Θα ξαναπάμε!
».

Η ταινία

Το «Βαρέα και Ανθυγιεινά» είχε συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Μόσχας το 2004, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα συμμετείχε σε αυτό της Θεσσαλονίκης στο διαγωνιστικό τμήμα. Παράλληλα έχει προβληθεί το 2006 στα ελληνικά φεστιβάλ που έγιναν στο Σίδνεϊ και στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η ταινία του Αντώνη Παπαδόπουλου αφορά την μοίρα ενός ανθρώπου με φόντο τα πολιτικά γεγονότα στο τέλος της δικτατορίας στην Ελλάδα και την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο.