Εφαρμογή θα ανάβει πράσινα τα φανάρια στα ασθενοφόρα που πηγαίνουν στο Τζάνειο (vid)

Newsroom
Εφαρμογή θα ανάβει πράσινα τα φανάρια στα ασθενοφόρα που πηγαίνουν στο Τζάνειο (vid)
Πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο θα επιτρέπει στα ασθενοφόρα να φτάνουν γρήγορα στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Μία εφαρμογή που σίγουρα θα βοηθήσει να σωθούν πολλές ζωές, θα έχουν από τον Σεπτέμβριο τα ασθενοφόρα, καθώς θα ανέβουν πράσινο τα φανάρια προκειμένου να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Κίμων Λογοθέτης που είναι σύμβουλος οδικής ασφάλειας, από τον Σεπτέμβριο θα έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό σύστημα στους φωτεινούς σηματοδότες του Πειραιά που θα δίνει προτεραιότητα στα οχήματα του ΕΚΑΒ που μεταφέρουν ασθενείς και τραυματίες με προορισμό το Τζάνειο.

Το συγκεκριμένο σύστημα, μετά την πιλοτική λειτουργεία του, θα μπει στη συνέχεια και στην Λεωφόρο Κηφισίας για παράδειγμα, αλλά και σε άλλους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται η μεταφορά κάποιου με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μόλις το ασθενοφόρο πλησιάσει στα 40 μέτρα, θα ανάβει πράσινο και θα του δίνει 7 δευτερόλεπτα για να περάσει την διασταύρωση.