Αντιδράσεις για τον Τύρναβο που χτυπούσαν τα άλογα για να προσκυνήσουν την Παναγία: «Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ βλακείας» (vid)

Newsroom
Αντιδράσεις για τον Τύρναβο που χτυπούσαν τα άλογα για να προσκυνήσουν την Παναγία: «Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ βλακείας» (vid)
Ακόμα και πιστοί ενοχλήθηκαν από την εικόνα του χτυπήματος ενός αλόγου για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας στο Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Είτε πιστεύεις, είτε όχι δεν γίνεται να μην νιώθεις μία ενόχληση αντικρίζοντας τις εικόνες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες από το Αργυροπούλι Τυρνάβου. Εκεί που δύο άλογα δέχθηκαν χτυπήματα, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με το tirnavospress.gr, πρόκειται για τον Huracan και τον Darko, δύο Ισπανικά άλογα που είναι Βασιλικής Σχολής Ιππασίας της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο τα χτυπήματα που δέχονταν επίμονα στα πόδια, μόνο στο πλαίσιο της θρησκείας του χριστιανισμού δεν είναι.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος: «Στο χωριό Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου ανάγκασαν τα άλογα να... προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Με το στανιό να λυγίσουν τα πόδια τους τα περήφανα αυτά ζώα. Και οι υπόλοιποι το απόλαυσαν γιατί κατάλαβαν ότι τα άλογα προσκύνησαν. Οι άνθρωποι είναι πέρα για πέρα χαζοί».

Όπως μπορείτε να δείτε τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση είναι όλα επικριτικά, με κάποιους να μιλούν για πρόστιμο που θα έπρεπε να επιβληθεί, ενώ κάποιοι σχολίαζαν την στάση που κρατούσαν οι παρευρισκόμενοι.

σχόλια1
σχόλια2

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το σχετικό video αναρτήθηκε και στο κανάλι «Εκκλησία Online News Live» στο Youtube, με τις αντιδράσεις των πιστών να είναι ανάλογες...
σχόλια3