Διακοπές με αυτοκίνητο: Ακριβό «σπορ» λόγω των τιμών των καυσίμων (vid)

Newsroom
Διακοπές με αυτοκίνητο: Ακριβό «σπορ» λόγω των τιμών των καυσίμων (vid)
Το κόστος των διακοπών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους πολίτες που επιθυμούν να αποδράσουν για λίγες μέρες.

Με τις τιμές στα καύσιμα να είναι στα ύψη τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, πολλοί είναι που ψάχνουν τρόπους να κάνουν διακοπές με οικονομικές λύσεις.

Με τη μέση τιμή της απλής αμόλυβδης σήμερα να είναι στα 2,26 ευρώ το λίτρο και με την κατανάλωση ενός μέσου αυτοκίνητου στα 7,5 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα, το κόστος της απόδρασης είναι αρκετά υψηλό, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να πάει από την Αθήνα στη Λευκάδα θα πληρώσει 61,21 ευρώ για καύσιμα και 32,05 ευρώ για τα διόδια, σύνολο δηλαδή 93,26 ευρώ, ενώ αυτό το ποσό διπλασιάζεται και φτάνει στα 186,52 ευρώ όταν ο οδηγός επιστρέψει στη βάση του.

Αν κάποιος ξεκινήσει από την Αθήνα με ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού για να περάσει λίγες ημέρες στα Ιωάννινα, θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ για καύσιμα, για να φτάσει ως εκεί θα πρέπει να προσθέσει ακόμη 38 ευρώ για τα διόδια, με το συνολικό κόστος να ανεβαίνει στα 108 ευρώ για απλή μετάβαση. Αν υπολογίσουμε και την επιστροφή, τότε από την τσέπη του οδηγού θα πρέπει να βγουν περίπου 216 ευρώ.

Όποιος επιλέξει την Καλαμάτα, θα πληρώσει 40.67 ευρώ για βενζίνη, ενώ το κόστος ανεβαίνει στα 54,62 ευρώ αν υπολογίσουμε και 13,59 ευρώ τα διόδια. Με την επιστροφή έχουν φύγει ήδη 109,24 ευρώ.

«Η μετακίνηση θα μου στοιχήσει τουλάχιστον δύο φόρες από ότι ήταν πέρυσι σε κόστος και εκεί που ήταν να πάω δυο βδομάδες θα πάω μία βδομάδα», δήλωσε ένας πολίτης, ερωτηθείς για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Από την Αθήνα ως την Καλλιθέα Χαλκιδικής, το αυτοκίνητο θα κάψει 100,42 ευρώ κι ο οδηγός θα πληρώσει 31,35 ευρώ για τα διόδια, σύνολο 131,77 ευρώ. Το ταξίδι μετ΄επιστροφής ανεβαίνει στα 263,54 ευρώ. Πολλοί από τους οδηγούς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στις διακοπές τους τα χρήματα που λάβουν από το πρόγραμμα Fuel Pass.