Ελένη Φιλίνη για την σεξουαλική παρενόχληση: «Σήκωσα το μπουκάλι και του το έφερα στο κεφάλι»

Newsroom
Ελένη Φιλίνη για την σεξουαλική παρενόχληση: «Σήκωσα το μπουκάλι και του το έφερα στο κεφάλι»
Η Ελένη Φιλίνη εξιστόρησε ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε και την δυναμική αντίδραση που είχε.

Μεταξύ των γυναικών που έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, είναι και η Ελένη Φιλίνη, μιλώντας για αυτές στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

«Το metoo υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Μην τρελαθούμε, δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική. Εγώ έχω μιλήσει εδώ και 20 χρόνια για τις παρενοχλήσεις που έχω δεχτεί, για τις δουλειές που έχασα γιατί δεν ενέδωσα. Θα είχα κάνει πολύ περισσότερα και διαφορετικά πράγματα αν είχα ενδώσει όπως κάποιοι ήθελαν. Και τότε είχα μιλήσει ανοικτά, απλά σήμερα ζούμε σε μια υποκριτική εποχή. Τι έχει κάνει αυτή η κοινωνία για τους παιδεραστές και τους παιδόφιλους που αλωνίζουν τις χώρες χωρίς να πληρώνει κανείς τίποτα;», είπε αναφορικά με το κίνημα MeToo.

Στη συνέχεια αποκάλυψε και μία δυναμική αντίδραση που είχε, λέγοντας: «Δυστυχώς δεν ήταν μια φορά. Ήταν πολλές. Πάντα σηκωνόμουν κι έφευγα προσπαθώντας να είμαι ήρεμη. Μια φορά όμως σήκωσα ένα μπουκάλι και το έφερα στο κεφάλι ενός «κυρίου». Όταν η εξουσία είναι σε λάθος χέρια, δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις».