Ο Ιωάννης Στρατάκης είναι ένας από τους καλύτερους μουσικούς στην Ελλάδα: Το βιογραφικό του

Newsroom
Ο Ιωάννης Στρατάκης είναι ένας από τους καλύτερους μουσικούς στην Ελλάδα: Το βιογραφικό του
Το βιογραφικό του Ιωάννη Στρατάκη επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μουσικούς της Ελλάδας.

Ο Ιωάννης Στρατάκης, άθελά του, έγινε ένα από τα μεγάλα θέματα της ημέρας. Το... λάθος του, βλέπετε, ήταν να πάει στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας φορώντας κάτι χαλαρό και όχι επίσημο ένδυμα, όπως αυτό που είχε ενώ είχε ξεκινήσει η προσέλευση.

Οι περισσότεροι δεν τον γνώριζαν και φτάσαμε στο σημείο να λένε ότι είναι ο διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών, Νικόλας Βουλέλης. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, καθώς πρόκειται για μέλος της Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της χώρας, με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά και βραβείο.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στο kolokotronisonstage.gr: «Από το 1974 μελέτησε μουσική (βιολί, βιόλα, διεύθυνση ορχήστρας, σύνθεση) στην Ελλάδα, Ολλανδία, Η. Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία κ.ἄ.

Τιμήθηκε με την υποτροφία «Μουσηγέτης» από τον Χ.Λαμπράκη και της Μουσικής Ακαδημίας Ουτρέχτης. Μετά το τέλος των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής τεχνικής και ερμηνείας.

Παράλληλα παρακολούθησε πανεπιστημιακά προγράμματα διοίκησης καλλιτεχνικών οργανισμών (Amsterdam-Maastricht Univ.) και σεμινάριο ραδιο-τηλεοπτικής εκφώνησης (Amsterdam).

Ίδρυσε και διηύθυνε φεστιβάλ κλασικής μουσικής (Flevoland, Ολλανδίας 2003- 2004).

Έδωσε αμέτρητες συναυλίες ως εξάρχων και κορυφαίος μουσικός ορχήστρας, μουσικός δωματίου και σολίστ κυρίως στο εξωτερικό όπου έζησε τα τελευταία 33 χρόνια.
Δίδαξε βιόλα στην Μουσική Ακαδημία του Amsterdam/Hilversum. Συντάκτης τού περιοδικού τύπου τής Ελληνικής Κοινότητος Ουτρέχτης.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2014 ως κορυφαίος βιολιστής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Καμεράτας Μεγάρου Μουσ. Αθηνών, της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, μουσικός δωματίου και εκπαιδευτής στην Ορχήστρα Νέων «ΜΟΥSA» του Μεγάρου Μουσ. Θεσσαλονίκης και ως διοργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μετά από 33 χρόνια μελέτης της αρχαιοελληνικής προφοράς, από το 2015 έχει αρχίσει να παρουσιάζει σε μορφή θεατρικού αναλογίου και ως παραγωγός εκδηλώσεων και εκδότης ακουστικών βιβλίων κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, που χρησιμοποιούνται σε κολλέγια, ακαδημίες και πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο ως διδακτικό υλικό».